Mircea Geoană va sesiza CCR în legătură cu asumarea răspunderii Guvernului pe legea Educaţiei

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat luni (18 octombrie 2010) că va sesiza Curtea Constituţională pentru un conflict al Legislativului cu Guvernul în cazul legii Educaţiei Naţionale.

„Împreună cu echipa de jurişti ai Senatului voi sesiza Curtea Constituţională privind soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României – organ reprezentativ suprem al poporului român şi al democraţiei noastre – şi Guvernul, ca autoritate publică a puterii executive, acest conflict fiind declanşat prin retragerea din procedura legislativă de la Senat a proiectului legii Educaţiei. Cred că este un lucru care sunt obligat să-l fac”, a spus Geoană.

Citeste si:  Un nou vot fraudulos la Camera Deputaţilor

El a arătat că va depune această sesizare marţi şi s-a arătat convins că va fi soluţionată de judecătorii Curţii Constituţionale în timp scurt, înainte de data de 28 octombrie când Guvernul ar trebui să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de lege.
Geoană a reamintit decizia CCR din noiembrie 2009 care prevede că dreptul Guvernului de a-şi angaja răspunderea pe un text de lege este un drept universal. Social-democratul a subliniat că în condiţiile în care există o decizie a CCR cu privire la această procedură, „Guvernul persistă în greşeală”.

Citeste si:  Mircea Sandu rămâne la conducerea Federaţiei Române de Fotbal
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata