Traian Băsescu susţine că scăderea cotei unice nu este o soluţie

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut duminică (17 octombrie 2010) că scăderea cotei unice de impozitare nu este o soluţie, apreciind că acest lucru ar aduce un deficit în bugetul de stat. El a arătat totuşi că scăderea contribuţiilor pentru forţa de muncă este esenţială.

„Nu cred că este o soluţie (n.r. – scăderea cotei unice). Vă pot spune că sunt în discuţii chiar cu specialişti pe tema asta, cu PDL, cu o echipă formată de Adriean Videanu, care vine cu varianta reducerii cotei unice.
Nu mi se pare o soluţie şi vă dau şi un argument simplu. Avem marii contributori la bugetul de stat din cota unică: Petrom, Rompetrol, Dacia, Nokia, cei care, să spunem, au performanţă.

Citeste si:  CNR: Transportatorii rutieri opresc total activitatea, începând de joi, 23 mai

Reducerea de la 16 la 12 sau la 10 înseamnă un deficit în buget. Cu ce le compensăm, cu cei care acum face evaziune la 16%?”, a spus şeful statului.
Preşedintele a afirmat că susţine reducerea contribuţiilor plătite la bugetul asigurărilor sociale. „Da, şi asta aş susţine-o, dacă găsim o soluţie de compensare în buget, scăderea contribuţiilor este esenţială”, a subliniat Băsescu.

În context, şeful statului a precizat că România are nevoie de stabilitate a sistemului fiscal. „Părerea mea este că ne trebuie stabilitate. Sistemul fiscal actual trebuie stabilizat cu o privire către contribuţiile pentru forţa de muncă, ce sunt mari. În rest avem contribuţii care sunt sub media UE. Cred că trebuie o analiză serioasă”, a fost de părere Traian Băsescu.

Citeste si:  Gyorgy Frunda a pierdut alegerile pentru Senat, după şase mandate consecutive

El a mai arătat că este „problema PDL” în ceea ce priveşte scăderea cotei unice, ca una dintre ideile cu care democrat-liberalii ar putea merge în campania electorală din 2012. „E problema PDL cu ce vine, problema mea este ţara iar ea trebuie stabilizată. Suntem într-un proces de stabilizare, finalizarea acordului cu Fondul înseamnă o Românie stabilizată, dar nu o Românie consolidată”, a spus şeful statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close