EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

BBC, sub tirul criticilor după ce a găzduit o discuţie despre cum va fi înmormânată Margaret Thatcher

BBC a intrat sub tirul criticilor după ce a găzduit o dezbatere despre faptul dacă baroneasa Thatcher ar trebui să beneficieze de funeralii de stat, la o săptămână după ce fostul premier şi-a sărbătorit cea de-a 85-a aniversare, relatează Daily Mail.

Lady Thatcher – aflată la putere timp de 11 ani – şi-a sărbătorit ziua de naştere în urmă cu o săptămână, însă BBC a ales să marcheze evenimentul printr-o dezbatere care a suscitat indignarea ascultătorilor şi a parlamentarilor conservatori.
Dezbaterea a venit la doar câteva zile după ce Lady Thatcher a fost nevoită să se retragă de la o petrecere dată în onoarea sa la Downing Street, deoarece se simţea rău.
Baroneasa Thatcher ar fi dat de înţeles în privat apropiaţilor săi că atunci când va veni timpul şi-ar dori funeralii de stat la Catedrala St. Paul.

Rămâne însă neclar de ce BBC a găzduit dezbaterea la BBC Radio 5 Live, în cadrul emisiunii moderate de Kate Silverton, câtă vreme fostul lider se află încă în viaţă, comentează Daily Mail.
Prezentatoarea i-a întrebat pe invitaţi dacă Margaret Thatcher ar trebui să beneficieze de funeralii de stat şi i-a invitat apoi pe ascultători să trimită sms-uri şi email-uri pentru a-şi spune părerea cu pivire la acest subiect.

Mai mult, după ce a citit un email de la un ascultător care a declarat că familia lui Margaret Thatcher ar trebui să plătească pentru înmormântarea ei, în condiţiile în care Marea Britanie este strâmtorată financiar, Silverton a comentat: ‘Bună observaţie’.
BBC a ales, de asemenea, o figură controversată – parlamentarul laburist, Sally Bercow, soţia preşedintelui Camerei Comunelor, John Berkow – pentru a argumenta împotriva organizării unor funeralii de stat pentru Thatcher.

Bercow a susţinut că fostul premier nu ar trebui să aibă dreptul la astfel de funeralii, deoarece multe persoane sunt de părere că ea a ‘distrus’ ţara şi a creat o ‘societate lacomă şi egoistă’.
În plus, a precizat Bercow – care ar fi de acord cu ideea unor funeralii de stat pentru Tony Blair – ‘a face nişte funeralii de stat care s-ar ridica la trei-patru miloane de lire din banii contribuabililor nu ar fi un lucru bun’.

De cealaltă parte, noaptea trecută, parlamentarul conservator Patrick Mercer a declarat ca show-ul de la BBC a fost „de prost gust’ şi că Lady Thatcher trebuia să fie invitată să îşi spună propria părere pe această temă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata