Câţi bani se pot câştiga din agricultură în România

Romania este considerata una din tarile cu cel mai mare potential agricol din Europa, ajungand, recent, in top 10 al producatorilor de porumb, la nivel mondial, si al producatorilor de lapte, la nivelul Uniunii Europene, potrivit Ziare.com.

Potrivit specialistilor in domeniu insa, Romania ar putea ajunge chiar mai sus de atat. Nicolae Sitaru, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, spune ca motivele pentru care Romania nu reuseste sa-si atinga adevaratul potential e lipsa sistemelor de irigatie, a tehnologiilor de ultima generatie si, mai ales, a banilor.

Cu toate acestea, exista oameni de afaceri care au investit in agricultura si au ajuns printre cei mai bogati romani, potrivit Top 300 Capital. Iata-i pe primii cinci:

Ioan Niculae: 1,250 – 1,400 miliarde de euro, Camelia si Corina Voiculescu: 1 – 1,1 miliarde de euro, Ioan Niculaie: 300 – 310 milioane de euro, Marin Moraru: 165 – 170 milioane de euro, Culitata Tarata: 120 milioane de euro

Inceperea crizei si in Romania nu prevestea nimic bun nici pentru domeniul agricol, insa afacerile au reintrat pe crestere accentuata odata cu anuntul Rusiei de sistare a exporturilor de cereale, in urma unor incendii devastatoare in vara anului 2010.

Pietele internationale au reactionat puternic, mai ales ca si Ucraina a recurs la o masura similara. Astfel, pretul graului s-a majorat cu 70 la suta, iar, potrivit studiilor internationale, cererea de ingrasaminte chimice, cum ar fi ureea, se va majora cu 17 la suta.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.