Au început lucrările la drumul ce leagă DN 71-Sinaia-Platoul Bucegilor

Lucrările la DJ 713 – Sinaia-Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiului-Cabana Babele – în lungime de 16 kilometri au demarat miercuri (20 octombrie 2010) în prezenţa preşedinţilor consiliilor judeţene Dâmboviţa şi Prahova, valoarea investiţiei fiind de peste 40 de milioane de lei.

Termenul de finalizare este de 24 de luni, iar banii sunt asiguraţi din bugetele celor două consilii judeţene. Drumul este în prezent unul greu accesibil, neasfaltat, iar administraţiile judeţene din cele două judeţe speră ca această investiţie să impulsioneze turismul în zonă.
”Acest drum face legătura între DN 71 Bucureşti-Târgovişte-Sinaia şi Platoul Bucegilor, zona Piatra Arsă-Babele. Este un proiect comun CJ Dâmboviţa şi CJ Prahova. Este un proiect important pentru regiunea noastră, pentru Platoul Bucegilor, întrucât va deschide zona pentru schi”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.

Lucrările la DJ713 cuprind modernizarea structurii rutiere, viaducte de coastă, drumuri laterale, ziduri de sprijin, podeţe tubulare, lucrări pentru siguranţa circulaţiei, şanţuri şi rigole, parcări. Traseul îl va urma întocmai pe cel actual, cu specificaţia că se vor realiza lucrări de lărgire a platformei până la cinci metri, cu parte carosabilă de patru metri. Din cei 16 kilometri ai drumului şase sunt pe teritoriul judeţului Prahova, iar 10 în Dâmboviţa.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.