Autobuz luat de viitură în Vietnam, găsit după două zile

Un autobuz luat de viitură în urmă cu două zile a fost găsit miercuri (20 octombrie 2010) scufundat într-un râu din centrul Vietnamului, iar scafandrii urmează să stabilească câte dintre cadavrele celor 20 de pasageri daţi încă dispăruţi se mai află în interior, informează poliţia, citată de AP.

Şeful poliţiei, Phan Van Dan, susţine că autobuzul a fost descoperit miercuri după-amiază în râul Lam, la circa 1 km în aval de locul în care a dispărut. 18 persoane, printre care şi şoferul, au reuşit să scape, însă 20 de pasageri sunt încă daţi dispăruţi. Practic, autobuzul cu aproape 40 de oameni la bord a fost luat de puhoaie de pe o secţiune inundată a unei autostrăzi şi purtat sute de metri.

Citeste si:  Impactul fotbalului asupra politicii

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale au provocat în Vietnam moartea a 46 de persoane şi rănirea altor 18, conform serviciilor de urgenţă locale, citate de Xinhua. Anumite secţiuni din sistemul de căi ferate sunt inundate încă în zona centrală a ţării, ceea ce provoacă întârzieri ale trenurilor.
Autostrada naţională 1A, arteră cheie care face legătura între nordul şi sudul ţării, este acoperită de ape în unele porţiuni, nivelul apei fiind şi de un metru. Guvernul vietnamez a anunţat că va trimite 2.000 de tone de orez în cele mai afectate provincii, Quang Binh şi Ha Tinh, şi că va aloca zece milioane de dolari autorităţilor locale.

Citeste si:  Cea mai valoroasă limbă
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close