CE solicită interzicerea mefedronei în UE, drog similar cu ecstasy

Comisia Europeana a solicitat interzicerea unui drog periculos, similar cu ecstasy, care este inca legal in 12 tari UE. Aceasta a solicitat statelor membre sa opreasca raspandirea libera a drogului numit mefedrona pe teritoriul UE, prin impunerea unor masuri de control asupra acestuia. Acest drog este asociat mortii a cel putin 37 de persoane in Regatul Unit si Irlanda, potrivit Avocatnet.ro.

Mefedrona este deja ilegala in 15 tari UE

„Mefedrona este un drog periculos care este disponibil pe internet si pe strada. Acest drog a fost deja responsabil de moartea unor persoane, de aceea invit guvernele sa actioneze rapid in vederea controlarii si incriminarii lui”, a declarat dna Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar european pentru justitie.

„Este de responsabilitatea noastra sa ii protejam pe tineri de noi substante psihoactive precum mefedrona”, adauga aceasta.

S-au semnalat in Uniunea Europeana doua cazuri de deces in care mefedrona pare sa fi fost singura cauza. In Regatul Unit si Irlanda s-au inregistrat cel putin 37 de alte cazuri de deces in care s-a detectat mefedrona in esantioanele post-mortem.

Mefedrona este un stimulant ale carui efecte fizice sunt comparabile cu cele produse de ecstasy (MDMA) sau cocaina. Se vinde in principal sub forma de praf, dar si de capsule sau tablete, pe internet, in magazine etnobotanice (head shop) sau de catre traficanti pe strada.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.