Fiona Shackleton, avocata de divorţuri preferată de milionari

De săptămâna aceasta Marea Britanie a devenit un paradis al divorţurilor pentru milionari. O decizie a Curţii Supreme britanice a recunoscut pentru prima dată un contract prenupţial semnat în altă ţară, informează ziarul El Pais.

Acest lucru a fost posibil graţie dedicaţiei şi încăpăţânării unei femei germane de afaceri în domeniul hârtiei care şi-a adus cazul de divorţ în faţa curţii britanice. Ea încheiase înainte de căsătorie un contract şi dorea ca acesta să fie decisiv la ora indemnizării partenerului său, cu o mică parte din averea ei considerabilă estimată la 100 de milioane de euro.

Citeste si:  Parlamentarii PNL vor "dosarul Ridzi" pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului

Perechea convenise ca în cazul în care dragostea s-ar fi terminat între ei, el să fie recompensat cu 1,2 milioane de euro. Protagoniştii acestei poveşti sunt Katrin Radmacher, o nemţoaică în vârstă de 39 de ani şi Nicolas Granatino, un francez de 38 de ani care s-au stabilit la Londra.
În primă instanţă divorţul s-a rezolvat în favoarea lui Nicolas, care ar fi plecat foarte mulţumit cu 5,5 milioane de euro în buzunar, având în vedere că tribunalul nu a recunoscut acordul prenupţial pentru că era semnat în Germania.

Citeste si:  BLUE SKY CONSTRUCT SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment în formă simplificata

Cazul a luat însă o nouă întorsătură când Radmacher l-a înaintat Curţii Supreme. Soţul Granatino o angajase pentru a-i apăra drepturile pe Fiona Shackleton, cea mai celebră avocată de divorţuri din Marea Britanie. Legenda lui Shackleton, în vârstă de 53 de ani a început să se contureze în 1992, când l-a apărat pe prinţul Andrew în divorţul său de Sarah Ferguson.

Experţii au fost atât de impresionaţi încât unul din avocaţii cei mai influenţi din vremea aceea, Lordul Goldman, l-a sfătuit pe prinţul Charles să o angajeze pe această femeie în divorţul său de Lady Diana. Avocata şi-a sporit şi mai mult legenda după ce l-a reprezentat pe Paul McCartney împotriva lui Heather Mills şi pe manechina Claire Merry când a divorţat de fotbalistul Thierry Henry.

Citeste si:  Scandal în Franţa: O pilulă contraceptivă a provocat moartea a cel puţin patru femei

Însă pentru Shackleton acest nou caz a reprezentat o înfrângere. Curtea Supremă a recunoscut validitatea contractului prenupţial şi l-a lăsat pe Granatino, înainte bancher în London City şi acum academician, doar cu indemnizaţia de 1,2 milioane de euro convenită. Katrin Radmacher şi-a exprimat bucuria la o conferinţă de presă, dar în casele milionarilor au fost mulţi cei care s-au bucurat, conchide El Pais.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close