Peste 1.200 de saci de gunoi, adunaţi din grădinile botanice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova

Aproape 400 de voluntari au adunat în mai puţin de 6 ore peste 1.200 de saci (288.000 litri) cu material rezultat din toaletarea spaţiului verde în grădinile botanice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Team Work sâmbătă (30 octombrie 2010) în grădinile botanice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova, a avut loc „Curăţenia de Toamnă”, proces care are scopul de a pregăti spaţiul pentru iarnă şi presupune următoarele activităţi: greblatul şi strânsul frunzelor, tăiatul anumitor lăstari, curăţarea tufişurilor şi, uneori, strângerea de gunoaie.
Prin ediţia din această toamnă a curăţeniei s-a sărbătorit împlinirea a cinci ani de la iniţierea proiectului „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu’. De-a lungul acestor cinci ani au participat peste 3.000 de voluntari la curăţeniile de primăvară şi de toamnă în grădinile botanice din cele trei oraşe şi s-au strâns peste 12.000 de saci de gunoi.

Citeste si:  CE poate atenţiona România pentru netransmiterea evaluării Legii 220

Pentru a marca această aniversare, Asociaţia Team Work a premiat voluntarii grădinari din fiecare oraş, care au participat la toate ediţiile desfăşurate în oraşele lor, fie de toamnă, fie de primăvară. Iniţial un eveniment dedicat în exclusivitate studenţilor, „Curăţenia de Toamnă” a generat, asemenea „Curăţeniei de Primăvară”, din ce în ce mai mult interes şi în rândul altor categorii de public, de la liceeni sau elevi în clasele primare, până la părinţi cu copii.

„Curăţenia de Toamnă” face parte, alături de „Curăţenia de Primăvară” şi de „Grădina Copilului şi a Părintelui” dintr-un proiect mai amplu – „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, ce beneficiază de sprijinul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti, al Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi al Grădinii Botanice „Alexandru Buia” a Universităţii din Craiova.

Citeste si:  Vaslui: Chevron continuă lucrările de amenajare la Pungeşti; circulaţia în zonă a fost reluată

Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală ce are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close