Inginerii de software români, competitori pentru cei srilankezi

Inginerii de software din Sri Lanka înregistrează succese alături de omologii lor din alte ţări în elaborarea de aplicaţii şi de soluţii software prin intermediul companiilor de outsourcing, cu sediul în Colombo, cel mai mare oraş din Sri Lanka, scrie Daily Mirror.

Compania de software Creative Solutions angajează azi aproximativ 200 de persoane, dintre 95% sunt ingineri de software orientaţi spre crearea de software nou pentru companiile din afara ţării. Inginerii de la Creative Solutions sunt implicaţi în crearea de motoare de căutare folosite de către companiile mari pentru a căuta date corporative şi pentru asistenţă în luarea de decizii. În prezent, aceşti ingineri lucrează pe picior de egalitate cu omologii lor din India, Bulgaria şi România.

Cele două din urmă ţări sunt considerate competitori, precizează directorul Sushena Ranatunga. Potrivit directorului, compania lucrează în prezent cu mai multe firme de software pe plan global, printre principalii săi clienţi numărându-se Microsoft, PocketMobile în Suedia, Matrix în SUA şi nou-înfiinţata Cambio Healthcare Systems, tot în Suedia. Compania deţine totodată un birou situat la Deal Place în Colombo.
În parteneriatele pe termen lung încheiate cu aceste companii, Creative Solutions se oferă să furnizeze forţă de muncă din Sri Lanka, recrutată de la universităţi de renume pe plan local cum ar fi Colombo, Moratuwa, Kelaniya, Peradeniya şi SLIIT, cu o diplomă în calculatoare sau fizică cu specializarea computere.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.