10.000 de tone de gunoaie zac în Franţa pe străzile Marsiliei

Aproape 10.000 de tone de gunoi s-au strâns pe străzile Marsiliei şi ale suburbiilor sale, iar un important incinerator din afara Parisului a fost închis de către grevişti, relatează Daily Mail în ediţia de luni, subliniind că al doilea oraş ca mărime din Franţa a ajuns să se înece pur şi simplu în gunoi.

Muncitorii de la o mare instalaţie de incinerare a deşeurilor din Paris, aflaţi în cea de-a cincea zi de grevă, s-au solidarizat cu cei care au lăsat gunouil să se adune pe străzile Marsiliei, al doilea oraş ca mărime din Franţa.
‘Dacă reuşim să ajungem într-un punct în care, din păcate, Parisul sfârşeşte, asemenea Marsiliei, acoperit de gunoi, cred că situaţia s-ar putea schimba deoarece Parisul este vitrina Franţei’, a declarat Olivier Nave, un colector de gunoi de 39 de ani.

Citeste si:  Ministrul Maroni, dezamăgit de reacţia Uniunii Europene cu privire la imigraţie

‘Nimeni nu vrea ca Parisul să arate rău pentru turişti’, a declarat el pentru AP Television News. Potrivit Daily Mail, proiectul de lege care ar creşte vârsta minimă şi maximă de pensionare cu doi ani, la 62 şi respectiv la 67 de ani, este de aşteptat să fie adoptat la mijlocul săptămânii viitoare, însă sindicatele promit să lupte la nivel naţional prin greve şi marşuri în zilele de 28 octombrie şi de 6 noiembrie.

Grevele feroviarilor sunt aşteptate, de asemenea, să continue săptămâna viitoare, deşi, cel puţin jumătate din toate serviciile vor funcţiona probabil. Studenţii de asemenea pregătesc o demonstraţie în masă, marţi, împotriva proiectului de lege nou care creşte vârsta de pensionare la 60-62. Joi va fi organizată o altă grevă generală împotriva măsurii, iar poliţia se pregăteşte pentru încă o săptămână de violenţe.
Până acum, forţele de ordine a făcut uz de gaze lacrimogene şi de bastoane împotriva demonstranţilor. În timpul protestelor, subliniază Daily Mail, cota de popularitate a lui Nicolas Sarkozy s-a prăbuşit, făcând din actualul preşedinte cel mai puţin popular lider din istoria celei de-a Cincea Republici.

Citeste si:  Proteste împotriva proiectului Roşia Montană, la Alba Iulia şi Cîmpeni
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close