EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Adio medicină naturistă: UE va interzice medicamentele pe bază de plante

Desi nu este foarte mediatizat, targul e ca si facut. Suntem pe cale de a vedea cum toate medicamentele naturiste vor disparea, iar medicilor le va fi interzis sa le mai prescrie.

Big Pharma, organizatia din care fac parte cele mai mari companii farmaceutice, este aproape de finalul bataliei impotriva medicamentelor naturiste. Astfel ca, din 1 Aprilie 2011 toate medicamentele bazate pe plante ar putea fi interzise in Uniunea Europeana, informeaza site-ul gaia-health.com citat de 9am.ro. Si in Statele Unite, abordarea este putin diferinta, insa cu aceleasi efecte devastatoare.

Potrivit site-ului, Big Pharma si Agribusiness au ajus aproape de finalul planului de a detine monopolul pe intreagul domeniu al sanatatii, de la ceea ce mancam, pana la felul in care ne tratam cand suntem bolnavi. “Sa nu aveti dubii, aceasta preluare ne va fura si putina sanatate care ne-a mai ramas”, scriu jurnalistii gaia-health.

Mai exact, Directiva Europeana privind Medicamentele Traditionale din Plante (THMPD) a stabilit cateva reguli privind modul de folosire a produselor din plante, care pana acum au fost comercializate in mod liber.

Nu va conta ca o planta a fost folosita cu succes si in siguranta de sute de ani, potrivit noii legi, aceasta va fi tratata ca si cum ar fi un drog, fiindca este folosita in forma naturala si nu este purificata – ceea ce ar schimba complet natura plantei si efectele pe care acesta le-ar avea.

Citește și
4 Comentarii
 1. torosan spune

  Daca ne spune ce sa mancam,cum sa ne inbracam, ce medicamente sa luam, ce economie trebuie sa avem…minunata UE poate fi considerata cel mai mare dictator al tuturor timpurilor pentru ca ne lipseste pe toti de liberul arbitru care este ceea ce ne face umani in loc sa ramanem la stadiul de oi care urmeaza niste pastori doar pentru ca au caini buni de haituit.

  Libertatea este relativa si depinde de cat mai putem accepta…

  God have mercy on our soul!!!

 2. nicolae des spune

  Dca imi interzice tratamentul naturist imi intrerupe si viata.Ma sustin
  simt foarte bine.
  specific ca fac dializa renala si nu as renunta niciodata la fitoterapie.UE este o dictatura.nutritiv cu naturistele de vreo 6 ani si ma simt foarte bine

 3. Claudius spune

  daca se va intampla asa ceva, ceea ce este putin probabil… vom incepe prin a cunoaste mai bine plantele de la noi din batatura (a se citi: tara) si vom invata cum sa le folosim. mai mult decat atat vom invata cum sa ne hranim sanatos si vom reveni la patrimoniul primordial autohton. cum preturile medicamentelor vor creste, piata pharma va scadea. cel putin eu asa vad lucrurile.

 4. Ani spune

  Este o miscare pur economica, practic ne silesc sa inlocuim ceaiul de musetel cu Coca-Cola!!!!!!! Ma intreb care din acestea doua poate fi considerat un drog????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata