Detailly, on financiarul.ro, the head code will be:

Boc îşi asumă istoria în maghiară

Noua lege a Educaţiei prevede că Istoria Românilor şi Geografia României se vor preda şi în limbile minorităţilor naţionale. Guvernul a finalizat legea miercuri noapte. Opoziţia acuză că UDMR a obţinut învăţământ extins în limba maghiară în schimbul voturilor de susţinere a Guvernului.

Desi aveam probleme cu banii, noi, romanii ne mandream cu istoria. Insa, Adevarul scrie in editia de vineri ca lucrurile nu vor mai sta chiar asa, deoarece Boc isi asuma istoria in maghiara.

Noua lege a Educatiei, pe care si-a asumat guvernul raspunderea joi, prevede ca Istoria Romanilor si Geografia Romaniei se vor preda si in limbile minoritatilor nationale.

Daca legea intra in vigoare copiii din comunitatile de maghiari, sasi si rromi vor putea sa invete in limba materna toate materiile, istoria si geografia Romaniei.

Aceasta prevedere a starnit dezbateri aprinse in Parlament, iar opozantii ideii spun ca elevii maghiari ar fi defavorizati daca la clasa li se va povesti despre Nagy Istvan (Stefan cel Mare) sau despre Boros Pista (Burebista).

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.