Obama nu va mai rezista până la finalul mandatului, potrivit unui analist american

Este puţin probabil ca preşedintele american Barack Obama să reziste până la încheierea primului mandat, în condiţiile în care oficiali americani depun eforturi serioase pentru a fi dat la o parte din cauza incompetenţei sale, susţine analistul american Edward Spannaus, citat de Press TV.

‘Există oameni supăraţi din cadrul administraţiei sale şi al Partidului Democrat, care iau serios în considerare modul de a-l îndepărta de la preşedinţie pe Obama’, a precizat miercuri analistul de la Executive Intelligence Review. Mulţi dintre aceştia, a adăugat el, şi-au justificat apelurile pentru îndepărtarea lui Obama prin Articolul 25 al Constituţiei Statelor Unite, care permite înlăturarea preşedintelui Statelor Unite dacă acesta se dovedeşte incapabil fizic sau mintal.

Citeste si:  Luptă în Japonia pentru răcirea reactoarelor de la Fukushima

Spannaus pretinde, de asemenea, că există persoane în armată supărate că ‘Obama nu este atenť la ceea ce se petrece. ‘Avem trupe care ucid şi sunt ucise, iar el nu este interesat de asta’, a explicat analistul. Totodată, Spannaus a afirmat că oameni din interiorul Casei Albe susţină că ‘odată ce a ajuns la Casa Albă, Obama este foarte nefericit că trebuie să conducă… este foarte frustrat, foarte deprimat, iar unele rapoarte spun că ia medicamente şi că nu se poate concentra, ceea ce este o problemă mintală’, a continuat analistul.

Citeste si:  Gorbaciov la 80 de ani: Sunt un destin fericit

‘Se pune problema ce va face în acest mandat, problema celui de-al doilea termen iese din discuţie’, a concluzionat el. Potrivit unui nou sondaj Harris Interactive lansat marţi, doar puţin peste o treime (37% din respondenţi) au o părere bună despre Obama, în timp ce aproximativ 67% dezaprobă felul în care a abordat Obama problema locurilor de muncă şi a economiei. Un sondaj de opinie recent realizat de Gallup arăta că peste jumătate dintre alegătorii americani nu vor mai sprijini realegerea lui Obama.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata