EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Averea „off-shore”

Luptele crâncene pentru putere din ultimii ani, care au împărţit ţara între oamenii preşedintelui Traian Băsescu şi, respectiv, cei ai mogulilor, în frunte cu Sorin Ovidiu Vîntu, au atins punctul culminant odată cu apariţia stenogramelor, publică Bursa.

Convorbirile telefonice interceptate în mai multe dosare penale, preluate în presă, sunt speculate de fiecare tabără, care încearcă astfel din răsputeri să-i dea lovitura de graţie celeilalte, într-un joc ameţitor al intereselor.

Sub toată această răfuială, în care carierele unor jurnalişti şi oameni politici riscă să fie compromise definitiv, iar instituţii de presă de prim rang îşi vând libertatea de expresie ca la piaţă, se ascund interese de sute de milioane de euro.

Sumele uriaşe, vehiculate inclusiv prin paradisuri fiscale, arată miza reală a războiului politico-mediatic, justificându-le încrâncenarea cu care se lovesc reciproc cele două tabere, fiecare din ele cu ramificaţii politice extrem de influente.

Convorbirile interceptate din ambele tabere, ajunse aproape concomitent în spaţiul public, schimbă complet perspectiva asupra iniţiativelor politice din ultimii ani şi explică înstrăinarea politicienilor şi unei bune părţi din presă faţă de agenda cetăţenilor.

Din perspectiva afacerilor uriaşe proiectate sub protecţia celor două tabere, nu mai este de mirare că povara crizei economice este lăsată în grija celor care trăiesc, cu adevărat, în economia reală, încercând să supravieţuiască competiţiei şi lipsei de lichidităţi.
Banii mulţi sunt în altă parte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata