Hidroizolaţia de la ultimul etaj nu intră pe poliţa de asigurare

Proprietarii apartamentelor de la etajele superioare nu primesc garanţii din partea asiguratorilor care să acopere şi o eventuală fisură în hidroizolaţia blocului.

Românii încă nu se înghesuie să-şi facă asigurarea pentru casă. Au rămas mai puţin de trei luni până pe 15 ianuarie, data când toţi proprietarii trebuie să aibă locuinţele asigurate. Cine nu-şi încheie o poliţă la timp va primi amenzi între 100 şi 500 de lei. Preţul minim este de 20 de euro pentru o construcţie din cărămidă sau beton şi 10 euro pentru cele din paiantă.

Citeste si:  Numai şase la sută dintre locuinţele românilor au poliţe de asigurare obligatorie

Marea bătălie a companiilor de asigurări se duce mai mult pentru atragerea proprietarilor către zona poliţelor facultative. Aici apare o mare hibă, ofertele de asigurări neglijându-i pe cei care locuiesc la ultimele etaje. Poliţa nu acoperă şi eventualele fisuri din hidroizolaţie. Îţi poţi asigura apartamentul de furtună, de grindină, trăsnet sau chiar de căderi ale aparatelor de zbor, însă nu te desbăgubeşte nimeni dacă ai infiltraţii prin tavan de la ploaie, notează Evz.

Citește și
2 Comentarii
 1. theo spune

  Depinde:
  1. daca este in perioada de garantie a constructorului va raspunde el.
  2. daca este din cauze naturale raspunde firna de asigurari.
  3. daca termenul de garantie al constructorului a expirat si nu au existat vicii de executie, dar nici conditii naturale care sa-i afecteze calitatea executiei, atunci proprietarul e bun de plata!

 2. Ciprian Conduraru spune

  De acord cu ce a spus theo, depinde insa si de constructor..ca-n ziua de azi pe unii ii cauti si nu-i mai gasesti, iar in acest caz e mai bine sa fii precaut de la bun inceput cu cine faci hidroizolatia..gandindu-te daca pe timp indelungat firma in cauza iti asigura prin polita lucrarea de termo si hidroizolatie a acoperisului, ce experienta si recomandari are in acest domeniu, daca serviciile prestate sunt certificate pentru executia lucrarilor in cauza si apoi sa ia o decizie..chiar daca in acest caza poate fi un pic mai scumpa…decat una ieftina..ieftina…si pe curand :))

  Ing. Ciprian Conduraru
  CONDURARU GRUP HIDROIZOLATII

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close