Guvernul din umbra FMI

Motiunea de cenzura a picat, noua motiune are sanse chiar mai putine decat prima sa treaca, visul „Guvernului din Umbra” al lui Antonescu s-a destramat.

In toata aceasta lupta pentru guvernare s-a pierdut din vedere un lucru – Guvernul Boc nu mai ia decizii singur de mai bine de un an, nu mai este condus de Emil Boc si nici macar de Traian Basescu, ci este manevrat „din umbra” de FMI.

Delegatia Fondului a venit in Romania de aproape doua saptamani. Au ajuns in tara cu o zi dupa ce deputatii, in frunte cu cei democrat-liberali, au votat in masa, fara sa stie, scaderea TVA la alimentele de baza la 5% si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Citeste si:  Guvernul Boc prezintă soluţia anti-taxă: ultima şansă e "talentul de negociator" al lui Băsescu

Aceste masuri nu doar ca erau impotriva liniei PD-L-ului si a masurilor asumate de Guvern, dar incalcau flagrant acordul cu FMI.

Politicienii romani, in frunte cu Traian Basescu, au inceput sa dea din colt in colt. Ba, mai mult, seful statului, intrebat la 2 zile daca va promulga sau nu cele doua legi, a spus ca nu stie mai mult decat a vazut o tara intreaga la televizor si ca se va pronunta in momentul in care va vedea actele normative pe biroul sau.

Satui de minciunile si eschivarile politicienilor romani, cei de la FMI l-au dat de gol pe Basescu, declarand, la nici o ora dupa ce presedintele spusese ca nu stie despre ce e vorba, ca au vorbit cu acesta si ca va rezolva „problema legilor votate gresit”.

Citeste si:  FMI mizează pe Europa pentru a ajuta Grecia să-şi reducă masiv datoria

Si dupa aceasta declaratie, Franks si colegii lui nu au mai asteptat balbaielile lui Boc si ai lui, ci au inceput sa spuna cu glas tare, sa-i auda toti romanii, cam ce se va intampla de aici incolo, scrie Ziare.com.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata