EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

Sportul românesc: Afacere sau ţeapă? Cât au câştigat/pierdut Becali, Copos sau Niculae

Mai tacuti sau mai galagiosi, mai discreti sau mereu in atentia presei, mai educati sau mai ‘’simpli’’, mai eleganti sau mai nepretentiosi, investitorii din sportul romanesc se incadreaza perfect in zicala ‘’cate bordeie, atatea obiceie’’. Ce au ei in comun, insa? Pasiunea pentru sport? Dorinta de a ajuta? Setea de a duce pe culmile gloriei sportul si sportivii din Romania? Sau dorinta de a face un ban in plus si de a castiga vizibilitate mediatica?

Surprinzator, lista oamenilor de succes care investesc sau au investit in sportul romanesc s-ar putea deschide cu un nume putin cunoscut publicului consumator de fotbal. Este vorba despre Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Ploiesti si fost investitor la Petrolul Ploiesti, cu o avere cifrata undeva in jurul valorii de un miliard de euro.

Studiind atat afacerile lui Ioan Niculae, cat si crampeiele din declaratiile de avere ale acestuia facute publice, nu poti observa altceva decat ca fotbalul este cel mult o ocupatie de week-end pentru patronul Astrei, scrie Incont.ro.

Cat a castigat Ioan Niculae din fotbal pana acum?

„Am un minus de 20 de milioane de euro si numai 12 milioane de euro costa stadionul si hotelul construit pentru Astra. Daca ma intrebati cand as putea sa-mi recuperez banii astia, o sa va raspund: Never! (niciodata, n.red.)”, a declarat pentru incont.ro miliardarul.

Cu toate acestea, Niculae a adaugat ca va continua investitiile in fotbal.

Gigi Becali

Vrem, nu vrem, ne place sau nu ne place, orice lista a investitorilor din sportul romanesc va contine inevitabil si numele celui care a devenit celebru ca patron al Stelei.

23 de milioane de euro castigati doar din Champions League, din care se scad pierderi de 9 milioane de euro din transferuri in ultimii patru ani. Asta la prima strigare.

Daca adaugam insa vanzarile, sector in care Steaua domina pe plan intern, vanzarile de bilete si abonamente, echipa bucurandu-se de stadioane pline aproape meci de meci pana in 2009 sau castigurile din drepturi de televizare, ajungem la un plus considerabil.

Verdict: Pe plus. Si din punct de vedere financiar, dar si din punct de vedere al notorietatii.

George Copos

Autor al celebrului dicton ‘’singur impotriva tuturor’’, patronul echipei de fotbal Rapid Bucuresti, are, in spatele mastii pe care o afiseaza la orice aparitie publica, o avere cifrata in jurul a 180 de milioane de euro.

Din punct de vedere mediatic, patronul Rapidului a avut in mod evident de castigat, intrand in politica dupa ce a ‘’activat’’ mai intai in fotbal si ajungand pentru scurta vreme chiar si vicepremier.

Citește și
1 Comentariu
  1. fost partener de afaceri spune

    SRI a avertizat instituţiile statului că gigi nu este cel ce pozează public ci un lider de clan interlop abonat la infractiuni din cele mai grave, aspect constatat probabil de mai toti oamenii de valoare ce s-au distanţa de el, de la Hagi, Piturcă, si terminand cu mai multi consultanti de afaceri ori oameni politici indusi in eroare. Va sfârşi în puşcărie cu toţi nepotii fără şcoală insa dornici de-o limuzina scumpa, pe care i-a băgat în faţă la ilegalităţile comise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata