Îşi merită fotbaliştii salariile fabuloase? Care sunt cei mai bine plătiţi români şi străini

Sunt multe discutii si multe interpretari despre valoarea fotbalistilor atat ca joc cat si ca salarii primite pentru munca pe care o presteaza pe teren. Multe voci spun ca salariile fabuloase din fotbal nu se justifica, altele ca valoarea de pe teren a jucatorilor se reflecta in sumele cu care sunt platiti de cluburi.

Pana la urma piata transferurilor din fotbal este una libera, iar daca un club este dispus sa plateasca zeci de milioane de euro pentru un jucator, are tot dreptul sa o faca.

Cine poate cuantifica talentul? Se pot face, in schimb, analize asupra eficientei si randamentului pe care acesti jucatori le au pe parcusul unui sezon. Cateva criterii simple sunt: numarul de goluri marcate, numarul de pase de gol, numarul de recuperari ale mingii, numarul de goluri salvate (in cazul portarilor) etc..

Se fac statistici, se fac calcule, dar pana la urma, este greu sa te ridici la nivelul asteptarilor, care pot fi fabulous de mari, daca te gandesti ca si un salariu de 13 milioane de euro pe an este un salariu fabulous.  Este vorba de salariul celui mai bine platit fotbalist din lume, Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid.

Daca ne uitam si la salariile fotbalistilor romani, nivelul de venituri pare sa reflecte valoarea lor de pe teren.

Cel mai bine platit jucator roman este Cristian Chivu care primeste de la Inter Milano un salariu de 3,5 milioane de euro pe an, suţine Incont.ro.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.