Liderii clienţilor nemulţumiţi de bănci i-au scris şefului misiunii FMI! VEZI ce îi cer!

Liderii clientiilor nemultumiti de la BCR, Volksbank, Alpha Bank, RBS, Bancpost, Raiffeisen si Credit Europe Bank ii cer sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, sa calculeze si pierderile neaplicarii OUG 50, sa pastreze „echidistanta” fata de ordonanta in cauza si sa aiba o intalnire de lucru cu ei. Toate aceste propuneri se regasesc intr-o scrisoare deschisa adresata sefului misiunii si transmisa luni presei, arată Incont.ro.

„Aceasta scrisoare deschisa va este adresata de reprezentantii clientilor nemultumiti ai mai multor banci din Romania. Asa cum ati aflat suntem organizati in grupuri pe internet si sustinem in mod voluntar interesele oricarui cetatean roman care reclama abuzurile din contractele cu bancile. Daca la inceputul demersului nostru eram cateva zeci, numarul nostru a crescut de la zi la zi si creste de la ora la ora, astfel ca acum suntem cateva zeci de mii de romani care au descoperit si reclama nenumaratele abuzuri din contractele cu unele banci. O parte dintre noi ne-am inscris deja in procese colective, in incercarea de a ne gasi dreptatea in justitie”, scriu clientii nemultumiti.

„Din informatii, ce pot fi usor verificate, se stie ca sunt 4,5 milioane de romani care au luat credite de la banci. Acum descoperim cu stupefactie ca foarte multe dintre aceste contracte de credit contin clauze abuzive. Va intrebati, poate, de ce acum? Deoarece Ordonanta 50/2010 ne-a ajutat sa vedem abuzurile din contractele bancare. Acest act normativ vine sa consolideze legislatia anterioara in materie de protectie a consumatorului de produse bancare, legi ignorate de catre banci pana in prezent’, mai spun acestia.

„Pierderile financiare ale clientilor bancari nu sunt “potentiale”, stimate domnule Franks! Sunt bani pe care bancile i-au luat in mod total abuziv de la romani, ani la rand, prin comisioane inventate si dobanzi de cateva ori mai mari decat in oricare alta tara din UE. Totodata va solicitam, stimate domnule Franks, sa faceti o comparatie intre profiturile raportate de banci si pierderile provocate romanilor de clauzele contractuale abuzive”, mai scriu liderii clientilor nemultumiti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata