Piloţii de la Câmpia Turzii nu s-au catapultat pentru a salva satul

Doi aşi ai zborului, pregătiţi de armata americană, şi-au pierdut viaţa. Cei doi au renunţat să se catapulteze de pe aparatul MIG 21 pentru a duce avionul în afara satului Călăraşi Gară.

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit pe un ogor, la un kilometru distanţă de baza aeriană 71 din Câmpia Turzii. În acest accident, doi aşi ai zborului şi-au pierdut viaţa. Foarte probabil, spun surse militare, cei doi piloţi s-au sacrificat de bunăvoie, pentru a evita prăbuşirea avionului peste satul Călăraşi Gară, de aceea au amânat momentul catapultării, scrie România liberă.

Aparatul de zbor a căzut chiar lângă un grup de case, unde locuiesc cinci persoane. „Nimeni nu a auzit nimic. Vecina care stă în casa de lângă locul unde a căzut avionul spune că nu a auzit decât o bubuitură. Nu a văzut nimic, pentru că dormea”, a spus unul dintre săteni. Resturile calcinate ale avionului sunt risipite pe o rază de 200 de metri, la marginea unui lan de porumb.

Citeste si:  24 de ore întârziere pentru un avion mexican din cauza piloţilor beţi

În acest accident, doi aşi ai zborului şi-au pierdut viaţa. Este vorba de piloţii Laurenţiu Chiriţă şi Sorin Avram. Ambii aveau 40 de ani, erau căsătoriţi şi aveau câte un copil. Colegii celor doi exclud posibilitatea ca accidentul să fi fost provocat de o eroare umană. „Erau printre cei mai experimentaţi piloţi. Aveau peste 1.300 de ore de zbor, dintre care 900 pe MIG 21 Lancer”, a spus unul dintre ofiţerii Bazei Aeriene 71 din Câmpia Turzii. Însă cauzele accidentului vor fi stabilite de către o comisie de anchetă care a fost numită de ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Comisia este condusă de generalul Ştefan Dănilă. Zborurile cu aceste aeronave au fost întrerupte.

Citeste si:  Ministrul de interne polonez acuză indirect Rusia de catastrofa aviatică de lângă Smolensk
Citește și
1 Comentariu
  1. MIMI spune

    Pt toti care apleaca urechea la ce spun reprezentantii MAPN . Niciun avion de razboi din lume nu are CUTIE NEAGRA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata