Reţea de hoţi de buldozere cu ramificaţii la Piatra Neamţ

Un patron din Piatra Neamţ a fost arestat de Tribunalul Constanţa după ce a comandat unei reţele de hoţi de excavatoare două utilaje la un preţ de 10 ori mai mic decât cel real.

Vasile Oancea (30 de ani) este acuzat de complicitate cu alţi trei constănţenii, Silviu Claudiu Mihai (34 de ani) şi Silviu Corbeanu (45 de ani), Constantin Muraru, organizaţi într-o reţea care fura şi vindea excavatoare. Un alt pietrean, Marian Raul Caramilea, este cercetat, în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea, pentru participarea la încheierea afacerii de vânzare a excavatoarelor.

Citeste si:  Comisia Europeană anunţă impunerea de taxe pe importurile de panouri solare din China

Cei patru sunt acuzaţi că au mai furat alte trei utilaje de acest fel, cu pretextul că le închiriau. Pentru a face rost de un al patrulea buldoexcavator, au fost nevoiţi să-l bată pe paznicul firmei Vega 93 din Galaţi, în noaptea de 10 octombrie.
Arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a avut loc după ce poliţiştii au organizat prinderea hoţilor în flagrant, blocând un autotren în care se aflau două buldoexcavatoare pe şoseaua Hârşova – Constanţa, în data de 29 octombrie, la ora 19.45.

Citeste si:  Poliţia franceză a descoperit contul elveţian al escrocului de la Renault

„Buldoexcavatoarele au fost închiriate de M. Claudiu şi C. Silviu, cu complicitatea lui C. Marian, în aceeaşi zi, prin inducerea în eroare a conducerii firmei deţinătoare, motivând că au de executat lucrări de excavaţie pe raza judeţului Constanţa. Suspecţii intenţionau ca în cursul nopţii să vîndă utilajele lui O. Vasile, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9.000 de euro şi a unui autoturism.

Cei 4 au fost prinşi în flagrant în momentul tranzacţiei, asupra lor fiind găsite autoturismul, ce fusese dat în urma unei înţelegeri anterioare de către O. Vasile lui C. Silviu, 4.600 de euro şi 11.400 de lei, bani cu care urmau să fie plătite utilajele. Prejudiciul, în valoare de 120.000 de euro, a fost recuperat integral, prin predarea celor două utilaje societăţii prejudiciate“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citeste si:  Deficitul bugetar după primele 9 luni: 5,1% din PIB


(sursa: Adevărul)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata