Vrei să depui sau ai deja bani la bancă? Atenţie mare la dobânzile variabile!

Bancile, mai ales cele mai mici, dar si cele grecesti, sunt in plina campanie de atragere a clientilor cu economii si ofera dobanzi care mai de care mai avantajoase! Printre ele, se mai strecoara insa si oferte de dobanzi variabile, in urma carora te poti trezi ca primesti o dobanda mult mai mica decat cea pentru care ai semnat initial, scrie Incont.ro.

Este cazul unei cliente, Maria A., care si-a constituit un depozit pe un an de zile in lei si atunci cand a mers la banca pentru a-si ridica banii a constat ca desi semnase pe 8%, la scurt timp dupa constituirea depozitului primea in jur de 4%.

Citeste si:  Comisarii ANPC au sancţionat comercianţii de anvelope cu amenzi în sumă de 220.000 lei


„Nu am stiut ce s-a intamplat si am cerut explicatii. Functionarul bancar mi-a explicat ca aveam o dobanda variabila si drept urmare banca a schimbat dobanda. Am ramas interzisa. L-am intrebat cat ar fi dobanda acum si mi-a spus ca este tot 8%. Apoi, chiar el mi-a recomandat sa trec pe o dobanda fixa. Numai ca eu nici macar nu stiam ca am dobanda variabila. Mi se pare incredibil!”, a povestit femeia pentru incont.ro.


Din pacate, femeia in cauza nu este singura care a trecut printr-o asemenea experienta si mai sunt si alte cazuri de acest gen
.

Citeste si:  Rolul vitaminei D în prevenirea cancerului nu este confirmat

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), clientii au mai reclamat la autoritate si faptul ca bancile le percep comision de retragere la desfiintarea depozitelor bancare. In general, acest comision este de 0,5% din suma acumulata.

„ANPC nu a putut rezolva aceste reclamatii pentru ca, din pacate, sunt neintemeiate intrucat comisionul se percepe in baza contractului de cont curent
si este prevazut in lista de tarife si comisoane aferente contului curent”, au explicat oficialii autoritatii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata