Nou seism în Indonezia

Un seism cu magnitudinea de 6,0 grade s-a produs miercuri (3 noiembrie 2010) în largul coastelor Indoneziei, fără a provoca victime sau pagube materiale, a indicat un expert local, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apele mării la o adângime de 50 de kilometri şi la o distanţă de 106 kilometri sud-est de oraşul Kaimana, potrivit unui seismolog. Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat înregistrarea în zonă a unui seism cu magnitudinea de 6,1, la o adâncime de 29 de kilometri.
Mişcarea s-a produs într-o regiune slab populată din Papua, extremul estic al Indoneziei, o ţară situată pe aşa-numitul „Cerc de foc” al Pacificului, foarte activă din punct de vedere seismic.

În extremitatea opusă a ţării, în largul insulei Sumatra, un seism de 7,7 grade produs la 25 octombrie a provocat un tsunami care a devastat sate întregi de pe insulele Mentawai, provocând moartea a cel puţin 400 de persoane şi lăsând fără acoperiş mii de oameni. Pe de altă parte, vulcanul indonezian Merapi a erupt din nou miercuri, erupţia fiind mai violentă decât cea care a luat viaţa a 36 de persoane săptămâna trecută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.