Codul Muncii: Cei care demisionează ar putea fi obligaţi să stea mai mult în preaviz

Angajatii ar putea fi obligati sa petreaca mai mult timp in preaviz, in momentul in care isi da demisia, potrivit noilor reglementari din Codul Muncii, a declarat Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc.

Aceasta masura va fi luata din cauza faptului ca Romania trebuie sa se alinieze cu recomandarile Comisiei Europene, a declarat Andreea Paul Vass, citata de Evenimentul Zilei.

In aceasta luna, Guvernul va purta negocieri cu patronatele si cu sindicatele, in vederea adoptarii noului Cod al Muncii.

Potrivit spuselor consilierului prim-ministrului, noul cod prevede eliminarea obligatiilor instituite de clauza de nonconcurenta dupa incetarea contractului individual de munca, eliminara interdicitie privind angajarea succesiva a mai mult de trei persoane pe perioada de proba pentru acelasi post si cresterea perioadelor de proba.

Citeste si:  ÎCCJ se pronunţă pe 20 martie în dosarul "Valiza"

De asemenea, codul instituie dreptul angajatorului de a stabili obiective de performanta individuala si schimba conditiile in care se poate dispune delegarea salariatului pentru o perioada limitata.

Nu in ultimul rand, noul Cod al Muncii va urmari sanctionarea refuzului angajatorului de a inregistra demisia salariatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata