Crin Antonescu: Oferta de a guverna cu PDL este oferta de a fura împreună

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri (5 noiembrie 2010) că oferta pe care liberalii au primit-o de la PDL şi Traian Băsescu de a guverna împreună este de fapt o ofertă ”de a fura” împreună.

„Se vorbeşte foarte mult astăzi despre nevoia ca România să iasă din fundătura în care a ajuns. Nici prietenii preşedintelui, nici preşedintele însuşi nu mai au curajul să vină şi să spună acesta este un Guvern bun care face treabă bună. Suntem scoşi vinovaţi, noi liberalii, pentru faptul că nu mergem la guvernare cu domnul Băsescu în condiţiile impuse de domnul Băsescu.

Nu am mers, nu mergem şi nu vom merge la guvernare cu PD-ul domnului Băsescu, pentru că oferta lui nu este de a face împreună reformele necesare pentru România, ci oferta lui este de a fura împreună. Ne oferă doar posibilitatea ca unii dintre noi să se îmbuibe alături de coriferii jafului, corupţiei, debandadei în care se află acum România PDL-istă”, a spus Antonescu.

El a afirmat că liberalii pot colabora cu oricine este interesat să facă reforme fundamentale, să apere libertatea şi statul de drept în România, astfel încât această ţară să nu devină o „republică bananieră”. Crin Antonescu a criticat, în acest context, afirmaţiile lui Traian Băsescu referitoare la liberalul Andrei Marga.

„Numai într-o republică bananieră preşedintele ţării poate să îl califice drept ‘brontozaur’ pe un intelectual eminent al acestei ţări, pe rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, pe omul care, spre deosebire de Traian Băsescu, de Teodor Baconschi şi de alţii a adus-o în România pe Angela Merkel.
Unde şi cum putem să colaborăm noi cu Traian Băsescu şi cu Partidul Democrat al lui Traian Băsescu dacă dânsul crede că Andrei Marga e un brontozaur şi Daniel Funeriu un om de ştiinţă”, s-a întrebat retoric Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că liberalii nu pot guverna alături de PDL câtă vreme Traian Băsescu le-a cerut tuturor categoriilor sociale să rabde, dar nu le-a spus acest lucru şi democrat-liberalilor…

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. torica spune

    Oare PNL vrea sa fure singuri!
    Sa va fise rusine la toti politicienii, niste demagogi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.