Hologramele, următorul pas în tehnologia 3D


Hologramele sunt urmatorul pas pe care dezvoltatorii de tehnologii 3D doresc sa il faca, pentru realizarea unor imagini cat mai reale si care vor fi implementate in dispozitivele de zi cu zi.

Previziunile autorilor de science-fiction sunt acum mai aproape ca nicicand de realitate, dupa ce mai multi cercetatori de la Universitatea din Arizona au dezvoltat o imagine care poate fi vizionata din toate partile, fara utilizarea ochelarilor speciali, anunta InformationWeek citat de Ziare.com.

Este vorba despre cea mai rapida holograma 3D, care are o rata de refresh atat de mare incat nu este nevoie de ochelari speciali. Cercetatorii au utilizat 16 camere pentru a crea o imagine 3D cu o rata de refresh de doua secunde.

Citeste si:  Papa Francisc atacă Banca Vaticanului. Ultimul Suveran Pontif care a mai încercat acest lucru a murit după 33 de zile de pontificat

„Holografia inseamna ca putem inregistra o imagine tridimensionala intr-un loc si o putem transmite intr-un alt loc, in timp real, oriunde in lume”, spune Nasser Peyghambarian, profesorul care a condus experimentele.


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata