EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Traian Băsescu despre munca la negru: Avem o problemă şi dinspre patronate către stat

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat importanţa modificării Codului muncii, despre care a spus că se impune cu stringenţă, făcând apel însă la responsabilitatea patronatelor pentru reducerea muncii la negru şi a evaziunii fiscale.

Şeful statului a afirmat, la o conferinţă pe teme de economie, că există şi o problemă „dinspre patronate către stat”, în condiţiile în care o analiză efectuată în 28.000 de gospodării a arătat că 1,6 milioane de persoane care merg la serviciu nu sunt înregistrate ca fiind în câmpul muncii, iar 4,5 milioane sunt înregistrate oficial.
„Când într-o ţară 4,5 milioane sunt înregistraţi oficial în câmpul muncii, iar 1,6 milioane lucrează la negru avem o problemă şi dinspre patronate către stat”, a afirmat preşedintele, care a susţinut că niciun stat nu ar fi capabil să reducă evaziunea fiscală şi munca la negru dacă patronatele nu ar fi „extrem” de ataşate respectării legii. Potrivit lui Băsescu, trebuie să existe un parteneriat în soluţionarea acestor probleme.

Citește și
1 Comentariu
  1. sandocan spune

    Buna seara.

    Usor de pus,greu de realizat….Toata lumea stie ca munca la negru este un flagel,care nu poate fi eradicat in intregime niciodata, in niciun colt al lumii.Va scrie aceste randuri o persoana care este in sistemul de control al Inspectiei Muncii.Nu se poate ca ceri performanta profesionala atunci cand inspectorii de munca sunt retribuiti mizerabil,sunt fara protectie,fiind expusi zilnic la fel de fel interferente politice-financiare,numi liberi nu sunt.Si parca nu ar fi deajuns,mai iese la Tv „piratul natiunii”care le stie pe toate in toate domeniile de activitate.Nu va suparati domnul Presedinte,o sa culegeti ce ati sadit…..SA traim bine????
    UNDE??,CU CINE??,CU CE??CAnd???.INTREBARI,DA INTREBARI SIMPLE PT UN PRESEDINTE.dOMNULE PRESEDINTE CEI 1600.000 DE OAMENI VOR FI INCLUSI INTR-UN SIST DE ASIGURARI SOCIALE,ATUNCI CAND VETI RASPUNDE LA ACESTE INTREBARI,SI VA CORIJATI PRIVIREA OBLICA,INCRANCENATA SI IRESPONSABILA.NU UITAI:ROMANIA ESTE A ROMANILOR!!!!nu a portocalei mecanice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata