EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Crin Antonescu: Ponta are nişte complexe pe care le înţeleg, dar trebuie să le consume în intimitate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni (15 noiembrie 2010) că a observat nişte „frustrări” şi „complexe” la liderul PSD Victor Ponta, pe care ar trebui să şi le consume „în intimitate”.

Referindu-se la „războiul” dintre PNL şi PSD, Antonescu a spus că nu înţelege în ce constă acest război. „Eu nu am răspuns unor atacuri personale stupide în care nu mai poţi să mai deosebeşti cine vorbeşte. Vorbeşte Victor Ponta, vorbeşte Mircea Marian (n.r. jurnalist), vorbesc alte personalităţi copleşitoare ale zilei de azi cum că eu sunt prieten cu mogulii, cum că eu declar la televizor lucruri care să facă plăcere mogulilor.

Există nişte complexe la domnul Ponta, nişte frustrări, pot să le înţeleg în plan uman, dar trebuie să înţeleagă şi domnia sa că e liderul unui partid politic mare şi ca atare trebuie să-şi consume în intimitate aceste lucruri dacă vrea să facă treabă din punct de vedere politic. Eu cred în continuare că va putea depăşi aceste lucruri şi se va putea comporta ca un lider politic adevărat”, a susţinut Crin Antonescu.

El a mai spus că nu ar exista niciun fel de „relaţie de dragoste” între PNL şi PDL, aşa cum afirmă unii socială-democraţi. „Nu am văzut, nu cunosc şi nu am formulat nici eu şi nici altcineva din PNL vreo declaraţie de dragoste la adresa PD şi, dacă cei din PSD aud lucruri care nu există, asta e o problemă care îi priveşte. Pot să înţeleg, tensiunea politică e mare, stresul e mare, îi cădem victimă, probabil, unii dintre noi, la un moment dat.

Le doresc revenirea la realitate. Nu e niciun fel de dragoste între noi şi PD, nu e nici între noi şi PSD şi în general nu sunt relaţii de dragoste în câmpul politic. E vorba de relaţii de responsabilitate şi cred că cei din PSD ar trebui să înţeleagă că nici nu au a se teme şi nici nu au a ne da lecţii în materie de consecvenţă împotriva a ceea ce face PD şi Traian Băsescu”, a adăugat Antonescu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, la Sighişoara, că adversarul social-democraţilor nu este PNL, ci PDL, că nu există niciun fel de bătălie în interiorul opoziţiei, chiar dacă nu îl poate înţelege pe Crin Antonescu.
‘Românii, şi din Ardeal şi din restul ţării, aşteaptă de la noi, PSD ca partid mai mare, PNL ca al doilea partid, şi de la ceilalţi să fim uniţi împotriva celor care de fapt fac rău în acest moment, Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL.

După cum aţi văzut, noi nu avem niciun fel de bătălie în interiorul opoziţiei, nu îl înţelegem pe Crin Antonescu, probabil că nici oamenii nu îl înţeleg, dar avem speranţe foarte mari că vom face ceea ce oamenii vor, să fim uniţi împotriva lui Traian Băsescu şi a lui Emil Boc’, a spus Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.
La întâlnirea cu liderii organizaţiilor din Transilvania şi Banat, de vineri, de la Sighişoara, preşedintele PSD a accentuat că PNL nu este un partener ideologic al social-democraţilor, dar că este un partener în opoziţie şi că adversarul este PDL şi preşedintele Traian Băsescu.

‘Mesajul meu este că noi nu ne luptăm cu PNL-ul şi că adversarul nostru este Traian Băsescu şi PDL-ul, că nu vrem să intrăm în această luptă pentru că noi suntem liderii opoziţiei şi cei de la care oamenii aşteaptă soluţii împotriva lui Băsescu şi ai PDL-ului, nu soluţii de luptă în interiorul opoziţiei, o luptă sterilă, pe care oamenii nu o înţeleg şi la care noi nu trebuie să participăm indiferent de jocul electoral al celorlalţi’, a susţinut Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata