Băncile se plâng Comisiei Europene de ordonanţa creditelor

Comisia Europeana a primit mai multe plangeri de la institutiile bancare si nebancare din Romania privind articolul 95 din OUG 50/2010 referitor la aplicarea retroactiva a actului normativ, potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, dat publicitatii luni.

“Comisia a mentionat ca a primit mai multe plangeri de la institutii bancare si nebancare romane care sustin ca prevederile articolului 95 din OUG 50/2010, raportate la prevederile articolului 30 din Directiva 2008/48/CE, ar avea implicatii in ceea ce priveste principiul retroactivitatii si ar determina neconcordante cu prevederile Directivei. Conform articolului 95, prevederile Ordonantei se aplica si contractelor in curs de derulare, fapt considerat de catre reprezentantii mediului bancar a fi neconform cu prevederile articolul 30, paragraf (1) din Directiva 2008/48/CE. Articolul 30, paragraf (1) precizeaza ca Directiva nu se aplica acelor „contracte de credit existente la data intrarii in vigoare a masurilor nationale de punere in aplicare”, se arata in comunicatul ANPC.

Citeste si:  A fost aprobat Ordinul nr. 707/2013 privind repartizarea cotei de producţie de zahăr din sfecla de zahăr

O delegatia romana, condusa de presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, s-a intalnit, in 9 noiembrie, la Bruxelles, cu reprezentanti ai Comisiei Europene pentru a clarifica aspecte referitoare la articolul 95 din OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, scrie Avocatnet.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata