Implicaţii nebănuite ale crimei de la Piatra Neamţ

Asasinatul din Piatra-Neamţ are rădăcini adânci şi implicaţii nebănuite. O demonstrează şirul de evenimente în care au fost implicaţi protagoniştii acestei răfuieli de tip mafiot care, din anul 2005 si pâna în prezent, a fost presarat cu tentative de asasinat, incendieri de maşini sau fapte de corupţie urmate de arestări la nivel înalt, susţine Evenimentul Zilei.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamt, Cristian Chilat, a refuzat sa faca declaratii atât la Parchet, cât si în fata instantei care a decis, luni seara, arestarea sa preventiva pentru 29 de zile, a declarat Vasile Anton, avocatul din oficiu al lui Chilat.

Citeste si:  Casele de pensii nu vor mai reţine contribuţiile de sănătate după publicarea deciziei Curţii Constituţionale

Informatiile care circula prin lumea interlopa nemteana arata ca, la scurt timp dupa ce a iesit de dupa gratii, Cristian Chilat a fost abordat de fratii Mararu care i-au cerut banii pe masinile incendiate cu cativa ani in urma. Altfel ar fi fost amenintat cu moartea. Cum si Puiu Mironescu a fost tinta unui atentat, ‘Falau’ s-ar fi speriat atât de tare încât s-ar fi decis sa îsi apere viata curmând-o pe a celor care l-au amenintat.

Totul a început în anul 2005, atunci când, pe baza unor interceptări telefonice ale convorbirilor dintre doi interlopi ieşeni,Tiberiu Cristodorescu şi basarabeanul Vasile Rodideal, făcute de Serviciul Român de Informaţii, procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) şi, prin disjungerea cauzelor, cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au întocmit mai multe dosare penale.

Citeste si:  Iranul a oprit exporturile de petrol spre Grecia

În stenogramele discuţiilor dintre interlopi şi diferite persoane apar nume cu greutate precum cel al lui Sorin Crivăţ, fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene arestat şi mort, apoi, în condiţii suspecte în penitenciarul Codlea.

Apoi, sunt pomenite nume sonore precum cel al fostului şef al Poliţiei Române, Gheorghe Plai (atunci şef al IJP Iaşi), al lui Cătalin Văleanu, soţul preşedintei Curţii de Apel Iaşi (atunci vicepreşedinte), sau al fostului prefect Radu Prisacaru, arestat, în 2006, pentru luare de mită.

Citeste si:  Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, urmărit penal pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata