Costurile creditelor, „tocate” în Comisia de buget-finanţe

Deşi sunt aproape 100 de articole care trebuie votate înainte ca ordonanţa creditelor să intre în plenul parlamentului, deputaţii reuşesc să discute doar câte unul pe şedinţă, potrivit Evz.

Viitoarea lege a creditelor mai are de aşteptat având în vedere ritmul în care Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor discută articolele actului normativ. Timp de mai bine de două ore deputaţii s-au „chinuit” ieri să voteze un singur articol din cele 98, şi nici acela complet.

Principalele amendamente din articolul 35, cel discutat ieri, au ca subiect, printre altele, interzicerea de introducere a altor comisioane, speze sau costuri altele decât cele specifice restructurărilor de credite. În alineatul 1 al articolului 35 al OUG nr. 50/2010, Comisia propunea interzicerea de majorare „unilaterară” de către creditor a comisioanelor sau a altor speze.

Citeste si:  Orban, despre avizul negativ pentru Violeta Alexandru: Este nedrept și revoltător. Un vot politic

Replica bancherilor a venit prompt: „Dacă scoatem cuvântul unilateral din această formulare se blochează premisele unei restructurări de credit în cazul în care clientul nu mai poate plăti ratele”, a declarat Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata