Şoferii ar putea plăti cu 50% mai mult pentru RCA

Reprezentanţii companiilor de asigurări consideră că actualele tarife la RCA sunt „insuficiente”, mai ales pentru că tot mai multe victime ale accidentelor solicită şi obţin în instanţe despăgubiri din ce în ce mai mari, potrivit Gândul.

Şoferii români ar putea plăti în curând mai mult pentru RCA, nivelul creşterii urmând să fie stabilit de fiecare companie în parte. Surse din piaţa asigurărilor susţin că majorarea care ar putea fi aplicată pentru segmentul asigurărilor auto obligatorii ar putea varia între 15 şi 50%, însă este posibil ca unele societăţi de asigurări să nu umble la tarife, pentru a nu pierde din clienţi. Reprezentanţii celor mai importante companii de asigurări consideră că actualele tarife la RCA sunt „insuficiente”, mai ales pentru că tot mai multe victime ale accidentelor solicită şi obţin în instanţe despăgubiri din ce în ce mai mari.

Citeste si:  IICCMER: Informaţii cu 35 de torţionari care vor fi aduşi la cunoştinţa publicului a fost o gogoaşă de presă

„În prima parte a acestui an, preţul mediu la RCA s-a situat în jurul valorii de 110 de euro, pentru autoturismele cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, valoare insuficientă în condiţiile unei frecvenţe a daunei atât de ridicată şi a apariţiei unor cereri de despăgubiri de dimensiuni din ce în ce mai mari, mai ales pentru daune nonpatrimoniale (cele pentru vătămări corporale – n. red.)”, a declarat Florentina Almăjanu, directorul general al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata