Oamenii de afaceri: Impozitarea averilor mari este o prostie

Reprezentanţii oamenilor de afaceri spun că intenţia Guvernului de a impozita averile mari este „o prostie”, pentru că măsura va „goni” capitalul străin din ţară, dar susţin reducerea numărului de bugetari şi scăderea fiscalităţii pe forţa de muncă, potrivit ZF.

„Impozitarea averilor mari ale persoanelor fizice este o prostie pentru că este imposibil de stabilit ce înseamnă avere mare. Ce e mare la noi, la alţii e normal. În plus, în România încă nu s-a stabilit ce impozităm: munca, averea?

Nu poţi impozita tot. Putem eventual să impozităm patrimoniul, nu averea, aşa cum se face în Franţa”, a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Citeste si:  Cum caută Fiscul român banii "ascunşi" în Franţa, Ungaria şi Moldova

Şi alţi oameni de afaceri critică această măsură. „Impozitarea averilor mari este un semnal foarte prost, de plecare a capitalului din ţară”, a afirmat Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare a Lukoil România, subsidiară a grupului petrolier rus Lukoil.

La rândul său, Constantin Toma, proprietarul grupului Romet din Buzău, cu activităţi în industrie şi agricultură, spune că măsura ar fi „o mare tâmpenie”.

„Este o mare tâmpenie, pentru că deja foarte mulţi români care mai au nişte bani s-au dus în offshore-uri. Vor plăti doar cei care au averea la vedere”, a spus el.

Citeste si:  Ruşii intră în "războiul" smartphone-urilor
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata