EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

A încercat Hitler să atace Londra şi New York în OZN -uri?

Pe măsură ce armatele lui Hitler au început să piardă pe fronturi îndepărtate cum ar fi Stalingrad şi Africa de Nord, un Hitler disperat şi-a îndreptat atenţia spre oamenii de ştiinţă pentru a-l ajuta să câştige războiul cu ajutorul unor super-arme, inclusiv cu ajutorul unor farfurii zburătoare, scrie Daily Mail.

Unele dintre aceste arme, cum ar fi rachetele V2 şi primele avioane cu reacţie, au venit prea târziu pentru a stopa înfrângerea Fuhrerului. Altele s-au dovedit însă prea ambiţioase pentru a depăşi stadiul de proiect. Ideea de a construi nişte farfurii zburătoare din care ar fi putut bombardate Londra şi chiar New York-ul ar fi putut fi tocmai un astfel de proiect.

Se crede însă în prezent naziştii au proiectat într-adevăr un astfel de OZN şi că un prototip este posibil chiar să fi zburat. Programul, sub comanda ofiţerului SS, Hans Kammler, ar fi făcut progrese semnificative în experimente anti-gravitaţie, susţine un raport în revista germană de ştiinţă PM. Acesta citează martori oculari, care susţin că au văzut o farfurie zburătoare inscripţionată cu Crucea de Fier a armatei germane, zburând peste Tamisa în 1944.

De asemenea, tot la acel moment, New York Times a scris despre un ” misterios disc zburător” şi a publicat fotografii ale dispozitivului care călătorea la viteze mari peste clădirile înalte ale oraşului.
Revista susţine că deşi germanii au distrus o mare parte din documentele privind activităţile lor, în 1960, experţii în OZN din Canada au reuşit să recreeze un dispozitiv care, spre uimirea lor, „chiar a zburat”.

Proiectul a fost numit sistemul Schriever-Habermohl. Rudolf Schriever a fost un inginer şi pilot de încercare, iar Otto Habermohl inginer. Proiectul ar fi avut sediul la Praga între 1941-1943.
Deşi, iniţial, proiectul ar fi trebuit să fie condus de Luftwaffe, după ce Hitler a ordonat şefului forţelor sale aeriene, Hermann Goering, să vină cu o super-armă pentru a schimba soarta războiului, proiectul a fost preluat în 1944 de către Kammler.

Prizonierii Aliaţilor au pretins că au văzut o farfurie zburătoare, de aproximativ şase metri în diametru, în mai multe rânduri, iar Joseph Andreas Epp, un inginer în cadrul proiectului, a precizat că au fost construite 15 prototipuri.
El a descris modul în care o cabină centrală a fost înconjurată de palete reglabile care se roteau, formând un cerc care ridica dispozitivul. Cel mai avansat avion cu care au zburat naziştii a fost BMXM7E Messershmitt 262.

Teoria este în continuare alimentată de afirmaţiile lui Igor Witkowski, un fost jurnalist polonez şi istoric al tehnologiei militare şi aerospaţiale, care în cartea sa din 2000, „Prawda O Wunderwaffe”, susţine că naziştii au creat un dispozitiv zburător în formă de clopot şi că Hitler şi-a dorit la dispoziţia sa pe cei mai buni cercetători şi ingineri din domeniu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata