Laszlo Borbely – Programul Rabla a salvat producătorii de automobile

Programul Rabla a salvat producătorii de automobile, în condiţiile în care, în acest an, în România s-au vândut 75.000 de maşini noi, dintre care 57.000 prin programul amintit, a declarat vineri, la Zalău, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în cadrul unei întâlnirii cu oficialităţile şi primarii din judeţul Sălaj.

În acest an s-au vândut 75.000 de maşini noi, dintre care 57.000 prin programul Rabla. Putem spune că programul Rabla a salvat producătorii de automobile”, a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Pe de altă parte, Borbely a spus că majorarea taxei de poluare se justifică prin numărul mare de maşini second hand intrate în ţară, comparativ cu cele noi vândute de producători.

„Taxa de poluare se va majora de anul viitor, pentru că nu este posibil să dăm 720 de milioane de lei de la Fondul de Mediu, în vreme ce în ţară au intrat 120.000 de maşini second hand, dintre care 40% mai vechi de 10 ani”, a afirmat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Borbely consideră că pot fi aduse maşini second hand, dacă ele sunt vândute prin programul Rabla, pentru 3.000 de euro, după care aceşti bani să fie folosiţi ca avans pentru o maşină nouă.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.