Primarul New York-ului se aliază cu Spiderman pentru a combate şomajul

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, l-a prezentat pe super-eroul Spiderman ca pe noul său aliat în combaterea şomajului în Big Apple şi a-i încuraja pe cetăţeni să nu dispere în găsirea unui loc de muncă.

Omul Păianjen şi primarul şi-au unit forţele într-un număr special al revistei de benzi desenate „Spider-Man, You’re Hired!” în care personajul adevărat Peter Parker aflat în şomaj caută să se angajeze, informează joi ziarul La Vanguardia.
Acest număr special al revistei, pe coperta căruia apar Bloomberg alături de super-erou a fost publicat de ziarul Daily News (al cărui nume seamănă cel mai bine cu fictivul ziar Daily Bugle la care lucrează ocazional Peter Parker) în 600.000 de exemplare.

Această apariţie specială care poate fi descărcată gratuit de pe web-ul editurii Marvel, este rod al unei colaborări între respectiva editură şi Primăria New York-ului pentru a informa despre serviciile de care dispune oraşul pentru a-i ajuta pe cetăţeni să-şi găsească un loc de muncă.
În acest număr îl putem vedea pe Peter Parker întâlnindu-se în metrou cu Bloomberg, un recunoscut utilizator al acestui transport public în viaţa cotidiană şi pe care îl consideră ‘cel mai bun din lume’.

Citeste si:  Vlădescu: Vom încerca să păstrăm locurile de muncă

Primarul află că Parker este în şomaj şi îi recomandă să apeleze la birourile publice pentru a-şi găsi gratuit ‘un job’. Revista a fost distribuită miercuri în oraş, însoţită de o listă cu nouă birouri de forţe de muncă „Workforce1” de care dispune oraşul New York.
Pe de altă parte la o cunoscută librărie de comic books din Manhattan, Bloomberg şi desenatorul Joe Quesada au participat la o acţiune de promovare a acestui număr care face parte dintr-o iniţiativă mai amplă de colaborare.

‘New York oferă consiliere gratuită pentru ocuparea unu loc de muncă şi asistenţă de colaborare şi vrem ca toţi cetăţenii să ştie că i-am cerut lui Spiderman să dea sfoară în ţară’, a spus Bloomberg la prezentare.
Quesada a adăugat că şi ‘cel mai celebru erou al New York-ului are nevoie de un serviciu’ în aceste vremuri dificile când mulţi americani şi-au pierdut locurile de muncă în urma crizei economice.

Citeste si:  Donald Trump admite că a discutat cu omologul său ucrainean despre Joe Biden

Pe new-yorkezi nu a părut să-i surprindă această apariţie a primarului într-una din cele mai celebre reviste de benzi desenate deoarece Bloomberg, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai oraşului şi mai puternic seamănă cu un personaj de ficţiune demn de un capitol al revistelor cu supereroi.
Pentru mulţi, imaginea sa de miliardar, filantrop şi suflet caritabil care primeşte un dolar pe lună pentru activitatea lui de primar de aproape un deceniu îl plasează tot mai aproape de frontiera dintre realitate şi ficţiune.

Citeste si:  Letonii au votat pentru dizolvarea Parlamentului

Publicarea acestui număr special al revistei coincide şi cu apariţia în revista Vogue a unui impresionant pictorial al celebrei fotografe Annie Leibovitz în care aceasta îi prezintă pe actorii unui musical bazat pe acest comic book, ce va vea premiera anul viitor la New York şi care va beneficia de o coloană sonoră compusă de membrii trupei U2, Bono şi The Edge.

Protagoniştii musicalului ‘Spider-Man: Turn Off the Dark’ au pozat pentru Leibovitz costumaţi în respectivele personaje: Reeve Carney (Spiderman), Jennifer Damiano (Mary Jane Watson, logodnica lui Peter Parker) şi Patrick Page (maleficul Green Goblin).
Acest număr al revistei Vogue va apărea în chioşcuri în decembrie, dar unele fotografii ale celui mai scump musical din istoria Broadway-ului pot fi deja consultate pe Internet. Săptămâna aceasta va avea loc şi lansarea unei noi versiuni a popularelor benzi desenate în care protagonista este o femeie: Spider-Girl.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close