SCANDAL DE PROPORŢII în Ungaria înaintea zilei de 1 Decembrie: „România vrea să sărbătorească furtul Ardealului în Teatrul Naţional de la Budapesta”

Politicieni şi oameni de cultură au denunţat „provocarea”, forţându-l pe directorul teatrului să nu mai permită organizarea unui concert de Ziua Naţională a României cu piese de George Enescu şi Béla Bartók.

România vrea să sărbătorească furtul Ardealului în Teatrul Naţional de la Budapesta” ) este numai unul dintre titlurile apărute în Ungaria, după aflarea veştii că Ambasada României a închiriat Teatrul Naţional de la Budapesta pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Politicieni, istorici şi oameni de cultură ungari au denunţat „provocarea”, forţându-l pe directorul teatrului să nu mai permită organizarea unui concert de Ziua Naţională a României cu piese de George Enescu şi Béla Bartók, scrie Gândul.

Pentru unguri, Ziua Naţională a României coincide cu o zi de doliu, căci Tratatul de pace de la Trianon a rupt Ardealul din Regatul Ungariei şi a fost oferit României. Ardealul era o parte organică a Regatului Ungariei de o mie de ani, iar pierderea aestei bucăţi de pământ este mai dureroasă decât pierderea altor teritorii”, scrie sursa citată. Dincolo de confuziile istorice – Adunarea de la Alba Iulia, care a proclamat Unirea Transilvaniei cu România, a avut loc la 1 decembrie 1918, iar Tratatul de la Trianon a fost semnat la 4 iunie 1920 – site-ul menţionează că mai multe personalităţi ungare împărtăşesc această opinie.

Citeste si:  Microîntreprinderile vor plăti impozit pe profit
Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai spune

    Sa ne spuna maghiarii cum au ajuns in posesia Ardealului si astfel vom sti cine de la cine a luat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata