Afacerile din Iaşi ale comisarului Aurelian Şoric

Comisarul Aurelian Şoric, fostul şef al IPJ Neamţ, a construit într-o zonă centrală din Iaşi o clădire de birouri pe care ar fi închiriat-o cu puţin timp înainte de izbucnirea scandalului de la Interne, potrivit unor surse din mediul de afaceri. Numai din chirie, poliţistul ar urma să încaseze în următorii zece ani suma de 216.000 de euro, scrie Evz.

Clădirea este situată pe strada Tăietoarei, numărul 24 bis, într-o zonă foarte bine cotată. În vecinătatea proprietăţii lui Şoric se află clădirile Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, „Iulius Mall”, căminele şi cluburile studenţeşti şi se ridică un ansamblu rezidenţial care va avea 96 de apartamente.

Citeste si:  Cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti

Autorizaţia de construcţie a clădirii a fost emisă pe numele lui Aurelian Vasea Şoric cu destinaţia „imobil birouri şi spaţii alimentaţie publică”, pe 9 mai 2008. Acum, după mai bine de doi ani de zile, Şoric a închiriat imobilul unor persoane care vor să-i schimbe destinaţia.

„Ne aduce interlopii la uşă şi scandalul. A pornit cu ideea de clădire de birouri cu un spaţiu de alimentaţie publică la parter, clădirea a stat nefolosită un an şi jumătate aproape, iar acum a închiriat-o cu 1.800 de euro pe lună unuia care vrea să facă cafe-bar. Şoric îşi amortizează investiţia, nu îi pasă că ne aduce nouă scandal la uşă. Clădirea asta să îi spună el cui vrea că a făcut-o cu bani cinstiţi. I s-a sugerat să facă un magazin, o grădiniţă sau o policlinică privată, acestea nu există în zonă şi ar fi fost utile pentru noi, nu ne-a băgat nimeni în seamă”, a precizat unul dintre puţini locatari ai străzii Tăietoarei care ştiu că imobilul îi aparţine fostului şef al IJP Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.

Citeste si:  Piaţa imobiliară continuă ciclul de creştere; investitori internaţionali şi dezvoltatori, tot mai interesaţi de România

Aurelian Şoric, şi-a dat demisia ieri din funcţia de şef al IPJ Neamţ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close