Ce ni se pregăteşte de Ziua Naţională ?

Autorităţile locale ne asigură că bugetul alocat manifestărilor de Ziua Naţională nu a fost lovit de criză. Astfel, bucureştenii vor putea urmări tradiţionala paradă militară de la Arcul de Triumf şi se vor putea ospăta, gratuit, cu fasole cu costiţă afumată sau cârnaţi. Mai mult, surprizele pregătite de autorităţi cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă nu se opresc aici.

Peste 1.500 de soldaţi şi ofiţeri din cadrul Ministerului Apărării, al Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii vor defila, miercuri, începând cu ora 11.00, pe sub Arcul de Triumf. Bucureştenii care vor alege să urmărească tradiţionala paradă militară vor putea admira totodată tehnica de luptă a Armatei Române. De asemenea, avioanele IAR 99 Şoim, elicoptere şi un IAR Puma Socat, ce are în dotare un tun, două mitraliere laterale şi acroşaje exterioare ce pot include rachete antitanc, vor survola pe cerul Capitalei, scrie Ziarul Ring.

Citeste si:  A doua Hiroşima? Japonia depune eforturi pentru a evita un accident nuclear de proporţii

Şi în acest an, Primăria Sectorului 2 le va oferi bucureştenilor, cu ocazia Zilei Naţionale, 13.000 de porţii de fasole cu costiţă afumată. Autorităţile locale vor pune la bătaie şi 725 de litri de ţuică fiartă.

Pregătirile sunt în toi şi în sectorul 3 al Capitalei. Primarul Liviu Negoiţă vrea să cumpere un Moş Crăciun înalt de 1,85 metri şi doi îngeraşi. Autorităţile intenţionează să investească aproximativ 142.000 de euro în decoraţiuni, printre care şi păpuşi şi oameni de zăpadă, soldăţei, clopoţei, ghirlande, elfi şi un castel cu turnuri.

Citeste si:  Fitch a retrogradat Ciprul la "BB minus", cu perspectivă negativă
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close