Tabără: ”Vom fi obligaţi să cultivăm OMG-uri”

Ministrul agriculturii afirmă că a finalizat proiectul privind taxarea terenurilor nelucrate de anul viitor. Cât va fi taxa rămâne însă la latitudinea premierului Emil Boc. De asemenea, fermierii români vor trebui să cultive plante modificate genetic, pentru a face faţă concurenţei manifestate de agricultorii din alte state, ca Argentina sau Brazilia.

România mai are de rezolvat multe probleme pentru a putea fi competitivă pe piaţa internaţională şi pentru ca alimentele care ajung pe masa românilor să fie mai ieftine.

Câteva dintre soluţii ar fi eliminarea „şmecherilor”, cultivarea plantelor modificate genetic şi introducerea taxei pe pârloagă, susţine ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, într-un interviu acordat EVZ.

Poziţia ministrului este susţinută şi de marii fermieri
, care spun că, prin cultivarea OMG, alimentele s-ar ieftini şi ar fi folosită o cantitate mult mai mică de ierbicide şi pesticide.

Referitor la riscuri, şeful de la agricultură arată că cea mai mare parte din insulina folosită în medicină se obţine cu ajutorul acestora. „Mai devreme sau mai târziu, vom fi nevoiţi să cultivăm. Este impropriu să ne speriem. Nimeni nu se mai sperie că aproape 96%-97% din insulină se obţine de pe micelii modificate genetic”, concluzionează Tabără.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata