Opera şi obiectele personale ale lui Brâncuşi, scoase, marţi, la licitaţie

Colectia de piese si obiecte personale pe care sculptorul Constantin Brancusi le-a lasat legatorilor sai va fi scoasa marti, 30 Noiembrie, la licitatie, la Paris.

Ansamblul, care cuprinde trei sculpturi, 20 de piese de mobilier si obiecte lucrate sau transformate, este estimat la o valoare cuprinsa intre 1,5 si 2 milioane de euro, potrivit Ziare.com.

Toate obiectele au fost lasate artistilor Nicoleta Dumitrescu si Alexandru Istrati, foarte apropiati lui Brancusi. Theodor Nicol, nepotul si mostenitorul acestora, a decis sa vanda colectia pe care sculptorul le-a lasat-o celor doi artisti, numiti legatarii sai universali.

Citeste si:  Lanţurile de fast-food, pizza şi de cafenele ar trebui să afişeze detaliile nutritive ale produselor

Piesa de rezistenta din colectia „Natalia Dumitresco & Alexandre Istrati” este sculptura din patru parti, „Sarutul (Coloana)” din 1935, estimata intre 800.000 si 1.200.000 de euro, prezentand principiile fundamentale ale operei lui Brancusi: gustul pentru primitiv, daruirea pentru simbolism, cautarea simplitatii si simetriei si dragostea pentru materie si verticalitate. Artistul le-a facut-o cadou sotilor Istrati in 1950.

Citește și
1 Comentariu
  1. marius spune

    O data Nicoleta, o data Natalia. Si totusi este Natalia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata