Bauxita extrasă direct de Vimetco din Sierra Leone va fi prelucrată la Tulcea

Cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, compania Vimetco NV (LSE: VICO), a început operarea minelor sale de bauxită din Sierra Leone fără sprijinul unui contractor.

Sierra Minerals a fost reechipată şi dotată cu utilaje şi vehicule moderne pentru a asigura fluxul tehnologic complet şi dispune de 350 de angajaţi. Producţia anuală de bauxită, estimată la 1,4 millioane tone, va fi livrată, în cea mai mare parte, rafinăriei de alumină din Tulcea, asigurând materia primă necesară pentru procesul de producere a aluminiului la Slatina.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Maşina de scris

‘Decizia va consolida predictibilitatea afacerii, permitându-ne să continuăm implementarea programelor de dezvoltare pe termen lung’, a declarat Gheorghe Dobra, preşedintele Consiliului de Administraţie al Sierra Minerals, care consideră că faptul că ‘Vimetco va opera direct minele de bauxită ne va permite, de asemenea, să avem un mai bun control al costurilor şi va creşte siguranţa alimentării cu bauxită a rafinăriei noastre de alumină din România.’

Cea mai mare parte a producţiei de bauxită va fi distribuită către Alum Tulcea, rafinăria de alumină deţinută de Vimetco, redeschisă în trimestrul al patrulea al anului 2009, după un program complex de retehnologizare. Compania a înlocuit o parte din echipamentele existente, pentru a face procesul de producţie mai eficient şi pentru a se conforma cu reglementările europene cu privire la protecţia mediului.

Citeste si:  În 2010 prospectările globale de petrol şi gaze vor creşte cu 11%

În primele nouă luni ale anului 2010, Sierra Minerals a obţinut o producţie de bauxită de 814.000 tone, în comparaţie cu 514.000 tone, în perioada similară a anului 2009. Vânzările de bauxită au fost de 936.000 tone, din care 924.000 de tone au fost livrate către Alum Tulcea.
În afară de minele de bauxită din Sierra Leone şi fabricile din România, grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda, mai deţine, conform site-ului companiei, două uzine de rafinare în Gongyi, facilităţi de prelucrare în Zhengzhou, precum şi o rafinărie în Linzhou (China).

Citeste si:  Din baby-sitter, consilier local în Padova

Rafinăria de la Tulcea a fost modernizată şi ea furnizează alumina pentru fabrica de aluminiu Alro Slatina. Vimetco NV controlează o capacitate totală de producţie a aluminiului de 1,1 tone pe an. Acţiunile Vimetco sunt listate la Bursa de la Londra (LSE: VICO).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close