Valeriu Turcan: SNAp nu menţionează la nici un punct că presa este o ameninţare pentru securitatea naţională

Strategia Naţională de Apărare nu menţionează la nici un punct că presa este o ameninţare pentru securitatea naţională, a declarat joi (2 decembrie 2010) purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, în Comisia de petiţii a PE.

Potrivit lui Turcan, SNAp se referă strict la campaniile de presă, şi nu la mass-media în ansamblul său. El a mai spus că petiţionarii au adăugat în petiţia lor expresia ‘mass-media reprezintă o vulnerabilitate a statului român’. SNAp nu modifică legile în vigoare, iar criticii strategiei ignoră legătura dintre democraţie şi securitate – a afirmat Valeriu Turcan. Potrivit acestuia, SNAp nu încalcă Constituţia României, neexistând efecte juridice ale paragrafului referitor la presă din această strategie.

Citeste si:  JUGARU CONSTRUCT SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Reprezentantul Presedinţiei a afirmat, în intervenţia sa, că în strategia de siguranţă naţională se recunoaşte o problemă, dar că nu se impun condiţii sau restricţii. Membrii Comisiei de Petiţii a Parlamentului European (PETI) au dezbătut joi petiţiile Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, împotriva includerii în Strategia Naţională de Apărare (SNAp) a presei ca vulnerabilitate a statului român.

În urma votului din Comisia de Petiţii, eurodeputaţii Partidului Popular European (PPE), grup la care este afiliat PDL, au decis cu 16 voturi în favoare ca petiţiile să fie declarate închise. Reprezentanţii celorlalte grupuri politice din Parlamentul European au părăsit sala la momentul votului în semn de protest faţă de nerespectarea propunerii de a menţine deschisă petiţia până când Comisia Europeană va formula un punct de vedere oficial cu privire la încălcarea dreptului comunitar.

Citeste si:  Economia statelor din Europa Centrală şi de Est este încă “fragilă”
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close