Victor Piţurcă: Clubul de Fotbal Universitatea Craiova este într-o situaţie critică în acest moment

Antrenorul Victor Piţurcă a dezvăluit marţi (7 decembrie 2010) cu prilejul unei conferinţe de presă, că Universitatea Craiova este într-o situaţie critică din punct de vedere financiar, cu jucătorii care nu au mai fost plătiţi de 3 luni şi cu datorii de 4 milioane euro la stat.

Piţurcă a precizat că Universitatea este într-o situaţie critică, cu datorii mari la stat şi la jucători, şi nu a exclus să plece dacă situaţia nu se va ameliora. Fostul selecţioner compară situaţia de acum cu cea a venirii sale la Craiova, când o situaţie la fel de grea a fost salvată prin banii care i-a împrumutat clubului oltean. Autorităţile locale sunt interesate să ajute Universitatea, dar Piţurcă a întâmpinat reţinere din cauza finanţatorului Adrian Mititelu.

Citeste si:  Asociaţiile din turism susţin că tarifele pe litoral nu cresc începând cu 1 august

”Sunt şi oameni care conduc această regiune cu care am intrat în contact, m-am întâlnit cu ei, au bunăvoinţă, vor să ajute clubul însă trebuie să mai treacă o perioadă, este o neîncredere mare în patronul Universităţii, nu ştiu ce s-a întâmplat în perioada trecută. U Craiova trebuie ajutată de toată lumea, o persoană nu poate ţine acest club, care se bazează pe afaceri imobiliare.

A greşit şi Mititelu. Când a avut la dispoziţie bani, a ignorat anumiţi oameni care puteau fi alături de echipă, însă Mititelu a făcut tot ce i-a stat în putinţă, dar vine un moment în care nu se mai poate”. Antrenorul Craiovei crede că salvarea poate veni de la rezolvarea unui dosar al patronului Mititelu la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii.

Citeste si:  Piaţa auto din Europa a înregistrat în aprilie prima creştere după luna septembrie 2011

Fostul selecţioner a făcut şi un scurt bilanţ al celor 3 luni pe banca Craiovei. ”A fost o perioadă oscilantă ca rezultate, dar nu mă pot plânge de jocul echipei. În majoritatea meciurilor, echipa evoluat la un nivel bun spre foarte bun. U Craiova a realizat chiar meciuri peste nivelul campionatului nostru, dar până la urmă rămân doar rezultatele, punctele puse în joc.

Am rămas pe locul 10, mai aproape de retrogradare decât de cupele europene. Dar, eu am repetat tot timpul că această echipă nu are resurse, nu numai fizice ci şi psihice să se bată în momentul ăsta pentru primele locuri. Din păcate aşa s-a întâmplat. Suntem pe un loc la o distanţă mică ca puncte de echipele care se luptă pentru retrogradare şi în sensul acesta se poate întâmpla orice”.

Citeste si:  Meciul de fotbal Steaua - FC Braşov se va juca marţi, de la ora 18,00
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close