Cum îşi investesc banii milionarii din fotbal

– Gică Popescu construieşte parcuri eoliene în Tulcea, Gheorghe Hagi a mizat pe turism şi sport.

Fostul fotbalist Gică Popescu face afaceri de anvergură în judeţul Tulcea. Popescu investeşte sute de milioane de euro în cel mai mare parc eolian care se construieşte în nordul Dobrogei. Consiliul Judeţean Tulcea şi primăria comunei Văcăreni au emis autorizaţii de urbanism şi de construire, iar Agenţia de Protecţie a Mediului Tulcea a acordat autorizaţie de mediu firmei Energie Investiments Gropu SRL Bucureşti, relatează România Liberă.

Citeste si:  Afacerea “Clearstream”: duelurile procesului

Conform proiectului, în zona limitrofă Munţilor Măcin şi localităţilor Jijila, Garvăn, Văcăreni şi Luncaviţa firma administrată de Gică Popescu va amplasa, anul viitor, pe 930 de hectare, 1.970 de turbine eoliene. Autorităţile din judeţul Tulcea spun că Gică Popescu ar fi asociat cu marele concern energetic spaniol Iberdrola, care va livra turbinele eoliene pentru parcurile eoliene de la Văcăreni şi Rachelu.

Academie de fotbal marca „Gheorghe Hagi”

Cu o avere estimată la 20 – 23 milioane de euro, conform Top 300 Capital, Gheorghe Hagi investeşte mai mult de jumătate din avere, respectiv 13 milioane de euro, în academia de fotbal care îi poartă numele. Aceasta este amplasată în Ovidiu, la numai câţiva kilometri de municipiul Constanţa, şi se ocupă de descoperirea şi antrenarea tinerelor talente. Primul pas în afaceri l-a făcut însă în 1999, imediat după retragerea din fotbal, când a cumpărat fostul Hotel Bucureşti, amplasat în centrul staţiunii Mamaia, pe care l-a redenumit Yaki (după iniţialele celor doi copii ai săi, Ianis şi Kira). Hagi a modernizat şi extins hotelul, fiind chiar primul beneficiar al banilor europeni prin Programul Operaţional Sectorial pentru Infrastructură şi Dezvoltarea Serviciilor din Turism, de unde a atras 1,2 milioane de euro.

Citeste si:  Mihaela Bosca va reprezenta România la concursul Miss Exclusive of the World 2015
Citește și
2 Comentarii
  1. Trader spune

    Top 300 Capital, greseste…Averea corecta a lui Gheorghe HAGI, este de peste 100 milioane de euro…Numai Academia de Footbal, are un pretz estimativ de piatza de 25 milioane de euro…Contractul cu Galatasaray ii mai „baga in buzunar” lui Hagi inca 5.5 milioane de euro…

  2. Expert spune

    Gica Popescu o sa semene turbinele eoliene ca pe ceapa, cand mai scrieti articole de acest gen, ar trebui sa va mai si documentati, cat teren este necesar pentru a monta o turbina. Dar, in acest ziar am vazut multe articole scrise de competenti, oare acest ziar nu are si ziaristi cu cunostinte de tehnic. Iar bomba cu Iberdrola cam pute, Iberdrola o sa aiba drum lung pana o sa investeasca in Romania, mai ales ca spanioli cred ca in Romania este ca prin tarile din America de Sud, adica, gata au venit spanioli si noi le dam tot pe gratis, ca spanioli mint mult si fac putin. Am firme cu spanioli de 20 ani si stiu cum gandesc si cam ce fac, muncesc putin si vor bani numai pentru ei, plus ca daca nu este negru pe alb, uita rapid.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close