Carnea suspicionată ca fiind de cal a fost livrată cu certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspătă

Carnea despre care există suspiciuni că ar fi de cal, şi nu de vită, pe care trei persoane din Vrancea au vândut-o la două unităţi din judeţul Alba, a fost recepţionată la societăţile respective, fiind însoţită de factură, declaraţie de conformitate şi certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspătă.

Într-un comunicat dat joi (9 decembrie 2010) publicităţii de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, se arată că, la solicitarea Poliţiei, două echipe de inspectori din cadrul instituţiei s-au deplasat la cele două unităţi, în vederea acordării sprijinului în derularea unei anchete cu privire la suspiciunea de substituire de către o societate de abatorizare din Vrancea a cărnii de bovină cu carne de cabalină.

În urma verificărilor la faţa locului s-a dispus sechestrarea cantităţii de 1.307 kilograme de carne, s-au recoltat probe de carne care au fost sigilate, individualizate şi trimise la analiză pentru determinarea speciei.

Carnea respectivă a fost recepţionată la cele două unităţi fiind însoţită de factură, declaraţie de conformitate şi certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspătă. După primirea rezultatelor de laborator se vor lua măsurile legale ce se impun, se mai arată în comunicatul DSVSA Alba.
Trei persoane din judeţul Vrancea au fost arestate, fiind acuzate că vindeau carne de cal în loc de carne de bovină. Anchetatorii susţin că aproximativ 30 de tone de carne de cal ar fi fost comercializate, sub formă de carne de vită, în Bucureşti, Alba, Constanţa şi Prahova.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.