EUR
4,84 RON
(-0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.12%)
GBP
5,40 RON
(-1.82%)
CHF
4,57 RON
(-0.57%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,70 RON
(+0.09%)
CAD
3,12 RON
(+0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.16%)
AUD
2,67 RON
(-0.49%)
JPY
0,04 RON
(-1.49%)
CZK
0,18 RON
(+0.33%)
INR
0,06 RON
(-1.96%)

 

Nursultan Nazarbaev le cere oamenilor de ştiinţă kazahi să cerceteze nemurirea

Preşedintele Kazahstanului, non-conformistul Nursultan Nazarbaev le-a solicitat oamenilor de ştiinţă dintr-un institut nou înfiinţat la Astana să studieze nemurirea, conform publicaţiei The Guardian.

Nursultan Nazarbaev, 70 de ani, le-a transmis oamenilor de ştiinţă să se concentreze asupra descoperirii secretului nemuririi şi asupra obţinerii unui elixir al tinereţii.
Cei 19 ani pe care i-a petrecut în fruntea statului din Asia centrală nu sunt suficienţi pentru Nazarbaev, conform publicaţiei britanice. Liderul septuagenar le-a cerut oamenilor de ştiinţă să studieze metode de „întinerire a organismului” precum şi „genomul uman, obţinerea de ţesuturi umane şi a unei noi generaţii de medicamente cu baze genetice”.

În ceea ce priveşte medicina viitorului, oamenii de vârsta mea speră că toate acestea vor deveni realităţi cât mai repede cu putinţă”, a mai adăugat liderul kazah.
Preşedintele kazah pare a fi animat în demersul său spre nemurire şi de propunerea lansată în urmă cu aproximativ două luni un etnic coreean delegat în Adunarea Poporului de la Astana. Acesta a propus ca Nazarbaev să rămână la putere până în anul 2020.

Poate că atunci ai să-mi oferi un elixir al tinereţii, poate că aveţi astfel de poţiuni în Coreea. Eu sunt gata să continui până în 2020, doar găsiţi-mi un elixir”, a replicat preşedintele. Aceasta a fost cea de-a treia abordare a subiectului venită din partea preşedintelui kazah în ultimul an. „Medicină împotriva îmbătrânirii, întinerire naturală şi nemurire.

Acestea sunt subiectele de studiu din aceste zile. Statele care urmează aceste linii de cercetare sunt cele mai puternice state din lume. Statele care nu au astfel de preocupări vor fi lăsate pe dinafară”, mai susţinea el în faţa Comisiei guvernamentale de ştiinţă a guvernului de la Astana în luna septembrie. Iar dacă cineva nu a fost sigur că a auzit bine, Nazarbaev şi-a repetat solicitarea la doar o lună mai târziu.

Un subiect important este lupta împotriva îmbătrânirii şi studiul prelungirii vieţii„, a declarat el la o întâlnire cu studenţii şi profesorii unei universităţi kazahe. „Oricât de grele ar fi aceste studii, aceste probleme trebuie rezolvate mai devreme sau mai târziu. De ce nu s-ar ocupa oamenii noştri de ştiinţă de aceste probleme?”, susţinea el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata