Hotelierii îşi pot afişa pe hoteluri şi pensiuni câte stele vor

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri îşi vor acorda singuri stele şi margarete şi vor fi crezuţi pe cuvânt. Asta, cel puţin o perioadă, până când autorităţile vor verifica dacă numărul de stele afişat la intrare este compatibil cu condiţiile oferite turiştilor.

Proprietarii de structuri turistice vor putea solicita clasificarea acestora printr-o declaraţie standardizată pe propria răspundere, urmând să primească certificatul de clasificatre în cel mult 30 de zile”, a anunţat ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.

Astfel, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi a brevetelor de turism. „Este suficient ca proprietarul structurii turistice să declare pe propria răspundere că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru clasificarea structurii de primire. Noi îi acordăm, în maximum 30 de zile, certificatul de clasificare, devenind mult mai rapidă procedura de clasificare. Conformitatea declaraţiei date de proprietar va fi verificată în urma unor controale făcute ulterior,  iar nerespectarea condiţiilor se va sancţiona contravenţional„, a explicat ministrul potrivit Evz.

Citește și
1 Comentariu
  1. RomaniaTuristica.ro spune

    Daca conditiile oferite sunt la un standard inalt, atunci nici clientii nu vor lipsi. Sunt multe unitati de cazare care chiar daca au mai multe stele sau margarete nu sunt la nivelul cerintelor, si acest sistem de evaluare pare mai bun, deoarece in caz de evaluare incorecta se lasa cu sanctiuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.