Senatorul Mircea Banias şi şeful Fiscului implicaţi într-o restituire ilegală de TVA de 60 milioane de euro

Nu sunt bani de mame pentru că se fură prea mult. Asta ar trebui să le spună Băsescu mămicilor nu prostii. Și pentru a nu fi acuzați că vorbim în necunoștință de cauză prezentăm cazul a trei persoane importante din conducerea PDL implicate într-un export fictiv, care avea drept scop o pagubă la bugetul de stat de 60 milioane de euro.

Afirmaţii fără echivoc au fost făcute luni seara în sala de judecată de la instanţa supremă cu privire la implicarea unui senator în dosarul UCM Reşiţa, care s-a lăsat cu restituirea ilegală de TVA în valoare de 60 de milioane de euro către firma libanezului Said Baaklini. Procurorul anticorupţie Gheorghe Bocşan, cel care anchetează cazul, a spus magistraţilor că senatorul PDL Mircea Banias e „făptuitor” şi că pe numele lui au fost emise mandate de interceptare, informează Cotidianul.ro.

Citeste si:  Banditism de stat în Parlamentul României. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. O dedicaţie specială pentru Adrian Năstase

Precizăm că instanţa, în completul de cinci judecători, a dezbătut, luni, atât contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind cercetarea în libertate a lui Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, cât şi recursul lui Adrian Coriolan Preda, director executiv al aceleiaşi societăţi, faţă de măsura arestării preventive pentru 29 de zile, dispusă în 2 decembrie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul care a precizat prin comunicat de presă ca n-are nici o legătură cu acest caz este astfel contrazis fix de cei care îl anchetează.

Citeste si:  O seră de legume construită în mod inteligent - GALERIE FOTO

Afirmaţiile au fost făcute de procurorul de caz în condiţiile în care se discuta cât de competentă este instanţa supremă să judece cazul Chebuţiu/Preda, anchetatorul afirmând că atragerea competenţei acestei instanţe s-a făcut după calitatea de senator a unuia dintre făptuitori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close